Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Buitenlandse cheques innen

Als je deelneemt aan buitenlandse affiliate programma's om zo wat geld te verdienen met je website dan kan je cheques toegestuurd krijgen, als je het minimumbedrag hebt gehaald tenminste. Wat moet je nou met zo'n buitenlandse cheque? Op deze pagina lees je hoe je zo'n cheque moet innen bij de bank.

Voorbeeld van een cheque

Eerst maar eens kijken hoe zo'n cheque er uit ziet. Als je op de link hieronder klikt dan zie je een cheque van het Amerikaanse bedrijf Commission Junction (CJ).

Klik hier om de cheque te zien!

Je vindt onder meer deze gegevens op de cheque: het totaalbedrag van de cheque, je naam, gegevens van het bedrijf dat de cheque heeft uitgeschreven, een handtekening van een vertegenwoordiger van het bedrijf en gegevens van de verschillende banken.

De kosten

Het inwisselen van een cheque kost je in ieder geval geld, bij welke je bank je ook zit. De bedragen die gerekend worden voor het incasseren verschillen wel per bank.

Voor de Postbank geldt het volgende. Voor cheques tot een bedrag van € 5000 zijn de kosten van het verzilveren 12,30 (Transfer Provisie: € 10, Toeslag Cheques: € 2,30). Zie ook de Postbank site.

Bij de ABN Amro bank zijn de kosten voor het innen van de cheque € 5,00 + 1 promile van het chequebedrag met een minimum van € 7,00.

Het laatste bedrag dat ik heb gehoord van een Rabobank-klant was € 12,50 per cheque.

Het incasseren van de cheque

Het is verstandig eerst informatie in te winnen bij je bank over de kosten en de manier van incasseren.

De Postbank

Als je bij de Postbank zit dan geldt de volgende procedure. Een buitenlandse cheque moet je opsturen naar de Postbank. Direct inwisselen bij de bank gaat niet (bij de Rabobank kan het wel las ik ergens). De cheque moet je opsturen naar:

Postbank NV
Postbus 2640
1000 CP Amsterdam

Je moet wel eerst wat gegevens achterop de cheque schrijven:

Allereerst de tekst: "voor mij aan Postbank NV"
En dan:

Denk er aan dat een cheque vaak maar voor een beperkte tijd inwisselbaar is (meestal enkele maanden). Wacht dus niet te lang met het verzilveren. Het is ook een goed idee om even een kopie van de cheque te maken.

Nadat je de cheque hebt opgestuurd kan het wel een paar weken duren voordat het geld wordt bijgeschreven op je rekening. Wees dus niet direct ongerust als het allemaal wat lang lijkt te duren.

Als je aanvullende informatie hebt over het innen van cheques bij andere banken, afwijkende tarieven, etcetera stuur me dan even een e-mail. Dan zal ik het hier toevoegen. Ik stel dat zeer op prijs.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]