Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Gratis HTML Editors

Het leren van de HTML-code en het gebruik van HTML-editors kan je veel online tijd besparen en biedt je een grote vrijheid bij het maken van je pagina's.

Daarom heb ik hier een aantal links naar gratis HTML-editors opgenomen. Als je de laatste versie van Internet Explorer of Netscape Navigator gebruikt, vind je daar, als het goed is, ook een editor die je kunt gebruiken (Frontpage Express / Page Composer).
Toch bieden de onderstaande editors vaak diensten die je bij de WYSIWYG-editors niet vindt.

Top Site HTML-Kit: de beste gratis HTML editor. De editor biedt uitstekende ondersteuning voor XHTML en XML. Er zijn zeer regelmatig updates beschikbaar. Een programma dat continu verbeterd wordt.

* AceHTML 5 Freeware: uitstekende teksteditor. Het programma heeft een paar hele handige functies, zoals: het vervangen van tekst in meerdere documenten en een ingebouwde HTML validator. Ik heb hier gelinkt naar een andere pagina dan die van de maker van het programma, omdat deze de freeware variant niet langer aanbiedt. Vanaf de link op ZDNet.be valt AceHTML Freeware nog wel te downloaden.

* 1stPage 2006: goede, gratis HTML editor. Het is een update van het populaire 1stPage2000. De opstartsnelheid is verbeterd, vele bugs zijn geplet en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd, zoals ondersteuning voor XHTML. Een pluspunt van deze editor is verder de grote hoeveelheid scripts die erbij zit (JavaScripts, VBscripts, DHTML, CSS). Deze scripts kun je gebruiken zonder dat kennis van de scripts zelf nodig is.
Freeware.

* Matrix Y2K: uitgebreide HTML editor van een Nederlandse maker. Daarom is er natuurlijk ook een Nederlandse vertaling aanwezig voor dit programma. Met de file manager kan makkelijk gebladerd worden naar bestanden die je wilt bewerken. Ook is er syntax highlighting en is HTML tidy aanwezig. Een prima programma.

* UltraEdit: een lichte HTML editor. Start snel op en is daarom handig wanneer je snel even een document wilt bewerken.
Shareware (45 dagen evaluatie, kan ook in Nederland worden aangeschaft, bijvoorbeeld via UltraEdit.nl)

* Arachnophilia: zeer goede tekst-gebaseerde HTML-editor. Versie 4.0.
Arachnophilia gaat mee met de laatste ontwikkelingen op het gebied van programmeertalen, zoals Java, en kan zich meten met de professionele editors.
Freeware.

Mac software BBEdit: dit wordt gezien als de beste HTML editor voor de Macintosh. Helaas is dit programma geen freeware, maar er kan wel een gratis probeerversie gedownload worden. Wil je een volledig gratis HTML editor voor de Mac dan kun je Taco HTML Edit eens proberen.

Andere Gratis HTML-editors

HTML Beauty ++ SNS HTMLedit Developers Pad

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]