Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Boeken Over HTML

Hieronder volgt een selectie van boeken die speciaal over HTML gaan. HTML is de taal waarin webpagina's geschreven worden.

Het is handig om naast het lezen van online HTML-tutorials ook een boek aan te schaffen om een wat uitgebreidere uitleg te krijgen en om een naslagwerk bij de hand te hebben.

HTML5 is de meest recente herziening van de HTML standaard en is nog volop in ontwikkeling.

Naast boeken over HTML vind je hier ook boeken over XHTML. XHTML is een 'strengere' en schonere versie van HTML. Het is raadzaam om eerst HTML onder de knie te krijgen en daarna pas de extra regels die voor XHTML gelden te leren.

HTML Boeken

HTML en CSS - websites ontwerpen en bouwen
HTML en CSS - websites ontwerpen en bouwen

Jon Duckett

Paperback, 506 pagina's

Beschrijving: Dit is een leukere manier om HTML en CSS te leren. Of u nou vanuit het niets een website wilt ontwerpen en bouwen of meer invloed op een bestaande site wilt hebben, met dit boek kunt u aantrekkelijke en gebruikersvriendelijke inhoud voor het web maken. Code kan er soms intimiderend uitzien, maar sla het boek eens open en u zult zien dat dit boek compleet anders is dan andere boeken over programmeren.

Op elke pagina wordt op eenvoudige en visuele wijze een nieuw onderwerp geļntroduceerd met heldere uitleg en hapklare codevoorbeelden. Ook vindt u praktische informatie over hoe u uw pagina's zo ontwerpt en organiseert dat u websites maakt die er fantastisch uitzien en gemakkelijk te gebruiken zijn. Voor dit boek is geen ervaring vereist!

Dit boek is voor:

U leert hoe u:

» HTML en CSS - websites ontwerpen en bouwen is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek HTML5 en CSS3
Handboek HTML5 en CSS3

Peter Doolaard

Paperback, 300 pagina's

Beschrijving: HTML is de taal van internet. Hoe indrukwekkend en geavanceerd een website er ook uitziet, de kern bestaat altijd uit Hypertext Markup Language, kortweg HTML. De taal maakt een spectaculaire ontwikkeling door met als resultaat HTML5. Hoewel er nog volop aan gesleuteld wordt, is een groot deel van de vernieuwingen in de praktijk te gebruiken. Browserfabrikanten hebben zich met nieuw elan gestort op de ontwikkeling en - heel belangrijk - de ondersteuning van HTML5.

Tags zijn opnieuw gedefinieerd en nieuwe tags zijn toegevoegd. Daarmee is de inhoud van webpagina's beter te structureren. Ook wordt bijvoorbeeld het invoegen van audio en video eenvoudiger. De scheiding tussen inhoud en opmaak is compleet. HTML kan daardoor niet meer los worden gezien van Cascading Style Sheets, kortweg CSS. Daarom wordt in dit boek ook deze webtaal uitgebreid behandeld, inclusief de fantastische nieuwe mogelijkheden van CSS3.

Met het 'Handboek HTML5' leert de beginnende HTML-programmeur wat hij moet weten om een eigen website te bouwen. De meer ervaren webontwikkelaar wordt wegwijs gemaakt in de nieuwe mogelijkheden van HTML5.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

» Handboek HTML5 en CSS3 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Basiscursus HTML5 inclusief CSS3
Basiscursus HTML5 inclusief CSS3

Victor Peters

Paperback, 160 pagina's

Beschrijving: Als beginnende gebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met HTML5.

HTML5 is niet simpelweg een nieuwe versie van HTML, het luidt een volstrekt nieuw tijdperk van internet in. HTML5 is voorbereid op de toekomst: het semantisch web, veel meer streaming media en volledige scheiding van vorm, inhoud en functie van webpagina's.

De 'Basiscursus HTML5' is een volledig nieuw opgebouwd boek, dat beginners met HTML meteen op de goede manier leert webpagina's te bouwen. Diegenen die bekend zijn met HTML4 vinden in dit boek alles om snel aan de slag te gaan met "het nieuwe web".

Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs en op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de praktijk nodig hebt.

» Basiscursus HTML5 inclusief CSS3 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Aan de slag met HTML 5
Aan de slag met HTML 5

Andree Hollander

Paperback, 204 pagina's

Beschrijving: De ontwikkeling van HTML5 is in volle gang. Een definitieve versie kan nog jaren op zich laten wachten; toch bewijst het aantal webdesigners dat zich enthousiast gestort heeft op de voorlopige versie, dat HTML5 veel te bieden heeft voor de toekomst van het web. In dit boek krijg je de belangrijkste aspecten van de nieuwe, veelbelovende norm HTML5 aangeboden. Lees wat de nieuwe notatievoorschriften zijn, wat wel en niet is toegestaan en welke gebreken van de voorgangers HTML 4.01 en XHTML 1.0 zijn verbeterd of gewijzigd.

Het boek geeft uitleg over en voorbeelden van de revolutionaire nieuwe elementen voor het structureren van webpagina's, en de nieuwe elementen canvas, video en audio. Vernieuwingen bij webformulieren kun je vanaf vandaag al toepassen. In het boek wordt steeds stilgestaan bij de mogelijke consequenties en nadelen van de nieuwe HTML-versie. Kortom, een must have voor iedereen die op zoek is naar een overzichtelijk en gedegen boek over de HTML5- ontwikkelingen.

De html-voorbeelden uit het boek zijn beschikbaar op de website www.mac13.nl/html5

» Aan de slag met HTML 5 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


HTML en CSS de basis - 3e editie
HTML en CSS de basis - 3e editie

Andree Hollander

Paperback, 272 pagina's

Beschrijving: De derde editie van de bestseller 'HTML en CSS - de basis' bevat nog steeds de stapsgewijze opbouw waarmee een beginner kan leren handmatig websites te maken. Maar nu zijn HTML5 en CSS3 gebruikt, de nieuwste versies van de bouwstenen van internet. HTML beschrijft de structuur en inhoud en CSS de vormgeving van uw website.

Een greep uit de inhoud:

» HTML en CSS de basis - 3e editie is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


HTML en CSS voor Dummies
HTML en CSS voor Dummies

Ed Tittel & Jeff Noble

Paperback, 416 pagina's

Beschrijving: Je hoeft geen doorgewinterde programmeur te zijn om fantastische webpagina's te maken. Met de kennis die je uit dit boek haalt kun je voortaan je eigen webpagina's gaan plannen, bouwen, testen en publiceren. Dit boek laat je niet alleen zien welke codes en elementen je daarbij nodig hebt – het zorgt er ook voor dat je er vooral heel veel plezier aan beleeft! Tot slot wordt het laatste nieuws over mobiel webdesign, HTML5 en CSS3 natuurlijk niet overgeslagen.

» HTML en CSS voor Dummies is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript
Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript

P. Kassenaar

Paperback, 462 pagina's

Beschrijving: (X)HTML, CSS en JavaScript vormen de drijvende kracht achter de hedendaagse website. Niet alleen kennis van deze onderdelen, maar ook van de onderlinge interactie is van cruciaal belang om een gelikte, gebruiksvriendelijke en moderne website te ontwikkelen. In het 'Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript' laat internetexpert Peter Kassenaar u zien hoe u gebruikmaakt van genoemde technieken, maar vooral ook hoe u ze optimaal laat samenwerken. Het resultaat is een website die zich aan de huidige webstandaarden conformeert en in alle gangbare browsers optimaal presteert.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

» Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]