Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis Webruimte

Nu je besloten hebt een homepage te gaan bouwen is het zaak een plaats te zoeken waar de rest van de wereld je pagina's kan bekijken. Vaak biedt je ISP al homepage-ruimte aan waar je je site op kunt zetten. Is dit niet het geval, dan kan je kiezen voor een gratis homepage-provider. Daar krijg je de beschikking over een bepaalde hoeveelheid gratis webruimte (webspace) voor je site. Een overzicht vind je hieronder.

Het aantal gratis homepage-aanbieders is overweldigend, maar de een is natuurlijk beter dan de ander. Zo is er een aantal belangrijke verschillen waar je op moet letten, zoals:

Na verloop van tijd is je site waarschijnlijk toe aan een betere oplossing en schaf je een pakket aan bij een webhost. Dat kost tegenwoordig niet veel meer en je hebt dan een stuk betere kwaliteit (snelheid servers en extra opties als MySQL, PHP, CGI, etcetera). Als je zo'n webhostingpakket zoekt dan kun je terecht bij de Hostzoeker van WebhostingInfo.nl. Hier kun je in een database zoeken naar een pakket dat voor jou geschikt is.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!


Over de URL

Als je een homepage gaat maken die vooral voor Nederlandstalige bezoekers is bestemd dan is het het beste als je ook een webadres (URL) hebt dat op .nl eindigt. Dit adres is waarschijnlijk makkelijker te onthouden voor je bezoekers en het .nl-adres heeft ook als voordeel dat het voor zoekmachines direct duidelijk is dat je site voor Nederlandstaligen bedoeld is.

Daarom kun je het beste voor een webhost als Multimania of Woelmuis kiezen als je een .nl extensie voor je site wilt hebben.

Gratis Homepage-Providers

* HelioHost: gratis webruimte met:

* L4rge.com: een gratis webhost met de volgende eigenschappen:

Nederlandse Site DeDS: alleen voor persoonlijke, niet-commerciŽle pagina's. Bij DeDS krijg je de beschikking over 25 MB webruimte. Er wordt geen reclame op de pagina's getoond.

Nederlandse Site Woelmuis: gratis hosting met:

* DeluXe Host: reclamevrij, 100 MB webruimte, 300 GB dataverkeer per maand en PHP5/MySQL.

* Atspace: 50 MB ruimte, geen datalimiet, geen PHP/MySQL/CGI ondersteuning, FTP toegang, geen reclame en een POP3 e-mail account.

* 100WebSpace.com: je krijgt 100 MB webtuimte, 3 GB dataverkeer, 3 pop e-mailadressen, PHP en CGI ondersteuning, een MySQL database en FTP toegang. Er wordt een banner bovenaan de pagina's getoond en er worden tekstlinks op de pagina's geplaatst.

* Awardspace: gratis webhosting met onder andere:

* 110 MB hosting: een aantal details over deze aanbieder:

Andere gratis Homepage-Providers

* FortuneCity

* StormPages

* 50Webs

Nederlandse Site Multimania: dit is de opvolger van de oude Tripod (Lycos) homepages.

TIP: Heb je nog geen goede provider kunnen vinden? Zoek dan eens verder bij Free-webhosts.com

Over CGI

CGI-scripts worden gestart vanaf een HTML-pagina. Met deze scripts kun je in pagina's interactieve elementen opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld: webformulieren laten versturen naar een bepaald e-mailadres, een gastenboek plaatsen, en het aantal mensen dat je pagina bezocht heeft laten bijhouden.

CGI-scripts worden lang niet door alle homepage-aanbieders geaccepteerd. Dit heeft te maken met de veiligheid van hun servers. Een slecht geschreven CGI-script kan namelijk een crash van hun server tot gevolg hebben.
In de overzichten wordt aangegeven welke aanbieders CGI-scripts accepteren.
N.B. een * betekent dat je een bepaalde selectie CGI-scripts mag gebruiken. Het is dan niet toegestaan je eigen CGI-scripts te plaatsen.

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]