Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

.htaccess Cursus

Dit is de .htaccess cursus van Homepage-Maken. Met een .htaccess bestand kun je allerlei dingen bereiken, zoals: het maken van foutpagina's voor je site, een directory afsluiten, IP-adressen blokkeren en nog veel meer.

Bij deze cursus ga ik er wel vanuit dat je website op een Apache webserver draait! Deze server wordt wereldwijd het meest gebruikt. Kijk ook eerst na bij je webhost of .htaccess wel ondersteund wordt. Soms is dit niet het geval en soms wordt dit alleen ingeschakeld op aanvraag.

De cursus is wat anders van opzet dan de andere cursussen op Homepage-Maken. Er is geen inleiding, je kunt hieronder dus gelijk een onderwerp kiezen waarmee je aan de gang wilt. Alleen kun je het beste wel beginnen met het bovenste artikel als je nog nooit een .htaccess bestand hebt gemaakt.

Als je (gratis) webhost trouwens geen .htaccess ondersteunt dan kun je overwegen een nieuw hostingpakket te nemen. Voor het zoeken naar zo'n pakket is de Hostzoeker van WebhostingInfo.nl erg handig.

Artikelen:


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]