Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis ASP Scripts

ASP staat voor Active Server Pages. ASP is een server-side taal, dat wil zeggen dat de code uitgevoerd wordt op de server en niet op de browser (client-side), zoals bijvoorbeeld bij JavaScript gebeurt.
Op deze pagina vind je allerlei sites waar je gratis ASP scripts kunt vinden.

Als je (gratis) webhost trouwens geen ASP ondersteunt dan kun je overwegen een nieuw hostingpakket te nemen. Voor het zoeken naar zo'n pakket is de Hostzoeker van WebhostingInfo.nl erg handig.

Tip

Opleiding Webdesign
Een overzicht van opleidingen op het gebied van webdesign aangeboden door Eduvision.

Sites met gratis ASP Scripts

* HotScripts' ASP: de ASP afdeling van HotScripts is één van de beste bronnen voor gratis ASP scripts. De meer dan 1000 scripts zijn ondergebracht in verschillende categorieën, zoals bijvoorbeeld: Content Management, Database Tools, Polls&Voting, Discussion Boards, Gastenboeken, User Authentication, Security Systems en Mailing lists.

* ASP Resource Index: deze site is helemaal gericht op ASP. Naast codes voor onder meer: Ad Management, Gastenboek, Kalenders, Statistieken en Shopping Carts voor sites, vind je er ook tutorials voor beginners.

* ASP 101: ook hier vind je een uitgebreide selectie ASP codes, onder andere: Cookies, Calendar, Database, Email, Gastenboeken, Tellers, Link managers en Random numbers/images.

* ASPCode.net: een aantal veel gebruikte functies en uitbreidingen voor websites wordt hier aangeboden. Met onder meer: poll, statistieken, bannermanager, faq-manager, topsite en een script voor het beheren van links.

* CodeAve ASP: een aantal ASP codes met daarbij: tellers, random events, text file display en databases.

Gratis ASP Hosts

* Brinkster gratis ASP Host: Brinkster is een gratis host met ASP ondersteuning. Verder zijn ze reclame-vrij en krijg je er 30 MB webruimte.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]