Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Geld Verdienen met je Site

De meest gebruikte methode om geld te verdienen met je site is het plaatsen van banners of tekstlinks. Het is gemakkelijk om je aan te melden bij een van de bedrijven die je betalen voor kliks van bezoekers op banners en tekstlinks. Dat is echter slechts de eerste stap, want je moet natuurlijk wel het een en ander doen om de advertenties op je site succesvol te maken. Belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld: het aantal bezoeken dat je site ontvangt en het afstemmen van de advertenties op de doelgroep van je site.

Ook kun je geld verdienen door middel van zogenaamde affiliate programma's. Bij deze vorm van adverteren krijg je niet betaald voor de klik op de banner of link zelf, maar voor de verkopen of registraties die uit deze kliks volgen. Het grote voordeel van affiliate programma's is dat je er veel hogere vergoedingen voor kunt ontvangen dan voor een programma dat je per klik betaalt.

Een aantal bedrijven stort het geld dat je verdiend hebt rechtstreeks op je bankrekening. Zo bespaar je de kosten die je kwijt bent bij het innen van een cheque bij je bank. De Nederlandse bedrijven betalen natuurlijk op deze manier, maar ook grote buitenlanse bedrijven als Google en TradeDoubler bieden deze service aan.

Hieronder bekijken we een paar Nederlandse en internationale affiliate programma's. Onder de Nederlandse programma's staan ook enkele buitenlandse netwerken die een vestiging in Nederland hebben en die hun diensten in het Nederlands aanbieden.

Nederlandse advertentienetwerken en affiliate programma's

Top Site Google Adsense: het AdSense programma van Google heeft zich in no time opgewerkt tot het meest gebruikte advertentienetwerk ter wereld. De Google (tekst)advertenties hebben zich inmiddels verspreid over het hele web.

Het succes is mede te danken aan het feit dat de advertenties door bezoekers als minder hinderlijk worden ervaren dan traditionele banners. Google AdSense betaalt bovendien uit op basis van pay per click (betaling per klik), een model dat veel oude affiliate-netwerken afgezworen hebben. Hierdoor is het voor webmasters een heel interessant programma. Zeker voor aanmelden!
Klik hier voor een uitgebreide bespreking van Google Adsense.

Nederlandse Site M4N: Nederlands advertentienetwerk. Heeft een ruime keuze aan adverteerders, waaronder ook diverse grote namen. Er zijn advertenties waarmee je kunt verdienen op basis van klik, lead en verkoop. Een ander pluspunt is het forum waar de mensen van M4N en andere webmasters elkaar helpen bij vragen over adverteerders en het behalen van betere prestaties met hun advertenties. M4N stort het geld automatisch op je rekening aan het eind van een betalingsperiode.

Nederlandse Site TradeTracker.nl: biedt zowel campagnes die per lead en sale betalen als per click. Er is een ruime keuze wat betreft de adverteerders. De adverteerders zijn ingedeeld in categorieŽn, wat het selecteren van geschikte advertenties makkelijker maakt.

Nederlandse Site TradeDoubler: internationaal bedrijf met een aparte Nederlandse afdeling. Betaalt vooral per lead (voor iedere download/registratie,etc.) en per sale (voor iedere verkoop), ook wel per click.
Klik hier voor een uitgebreide bespreking van TradeDoubler.

* zanox Nederland: van oorsprong Duits bedrijf dat ook in Nederland steeds meer actief wordt. Een aantal grote bedrijven heeft zich al aangesloten bij zanox, maar het aanbod kan zeker nog beter. Dit lijkt echter slechts een kwestie van tijd. Campagnes zijn voornamelijk gebaseerd op pay per sale.

Nederlandse Site Testnet.nl: hier kan men allerlei producten kopen via speciale acties. Als webmaster krijg je een percentage of een vast bedrag per verkoop/inschrijving. De aangeboden acties zijn zeer divers. Het kan gaan om boeken, gidsen en tijdschriften, maar ook andere kleine producten als speelgoed en cd'roms worden aangeboden.

Nederlandse Site Daisycon: Nederlandse affiliate netwerk met veel adverteerders. Daisycon is al erg lang actief op de affiliate markt en stond vroeger bekend onder de naam Kliks.nl. Tegenwoordig hebben ze niet alleen pay-per-click advertenties, maar ook vergoedingen per lead en verkoop.

Buitenlandse advertentienetwerken en affiliate programma's

* Commission Junction: een van de allergrootste en meest betrouwbare advertentie netwerken. Je hebt de keuze uit meer dan 1500 bedrijven bij het selecteren van banners en tekstlinks voor je website.

* AdDynamix.com: een ander Amerikaans bedrijf dat al jaren actief is op de bannermarkt.

Lees ook:

* Het innen van buitenlandse cheques

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]