Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis PHP Scripts

PHP (PHP Hypertext Preprocessor) is een server-side scripting taal. De taal is zeer krachtig en toch relatief eenvoudig te leren, vergeleken met andere server-side talen als ASP en Perl.
Op deze pagina vind je allerlei sites waar je gratis PHP scripts kunt vinden.

Als je (gratis) webhost trouwens geen PHP ondersteunt dan kun je overwegen een nieuw hostingpakket te nemen. Voor het zoeken naar zo'n pakket is de Hostzoeker van WebhostingInfo.nl erg handig.

Sites met gratis PHP Scripts

* HotScripts PHP: meer dan 2500 gratis PHP scripts op HotScripts. Je vindt er scripts voor onder andere: nieuwsbrieven, polls, database tools, zoekmachines, gastenboeken en het analyseren van webverkeer.

Nederlandse Site PHP Freakz.nl: in de Script Library van PHP Freakz vindt je allerlei scripts geschreven door de webmasters en bezoekers van de site. Je vindt er PHP scripts voor: gastenboeken, formulieren, forums, kalenders, voting scripts, wachtwoorden en nog veel meer.

Nederlandse Site PHPhulp: naast scripts vind je hier ook PHP tutorials en een discussieforum.

Nederlandstalige Site Sitemasters.be: vele scripts in rubrieken als foto gallerijen, navigatie systemen, nieuwssystemen en statistieken.

* PHP Resource Index: meer dan 500 kant-en-klare scripts die je voor je site kan gebruiken. Scripts voor bijvoorbeeld: tellers, banner rotaties, chatrooms, nieuwsmanagers, link management en homepage communities.

Nederlandstalige Site Finalwebsites: een selectie gratis PHP classes en snippets. Met onder meer een bannerrotator, winkelwagensysteem en een file upload script.

* Zend Code Gallery: selectie van meestal kleine scripts door het bedrijf achter de PHP taal: Zend Technologies.

* PHP Code Exchange: doorzoekbare index met PHP scripts. Ziet er grafisch niet mooi uit, maar je kunt er wel heel veel codes vinden.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]