Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis DHTML Scripts

De letters DHTML staan voor: Dynamic HyperText Markup Language. DHTML is op zichzelf eigenlijk geen scripting taal. Je moet het meer zien als een combinatie van JavaScript, CSS en HTML dat je pagina's interactief kan maken. Hieronder een aantal sites waar je gratis DHTML scripts en codes kunt vinden.

Sites met gratis DHTML Scripts en Codes

* Dynamic Drive DHTML (Dynamic HTML) code library: een uitgebreide selectie van gratis DHTML scripts. Je vindt er scripts voor: DHTML menu's en navigatie-systemen, tekst effecten, klokken en spelletjes. Ook zijn er generators waarmee je onder andere DHTML drop down menu's en popups kunt bouwen.

* SimplyTheBest DHTML Scripts: onder andere scripts voor: scrollen, animaties en het verwerken van formulieren.

* DHTML Shock: heeft verschillende scripts bijvoorbeeld voor het veranderen van de scrollbars en het maken van allerlei DHTML menu's.

* Dyn-web: met DHTML scripts voor onder meer: tooltips (bijvoorbeeld 'pop-up' tekst bij plaatjes), banner rotators, slide shows en het veranderen van de tekstgrootte.

* Art DHTML Studio: een selectie van gratis DHTML scripts, waaronder: menu's, klokken, grafieken en gloeiende tekst.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]