Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

The Google Files

Op deze pagina staat allerlei informatie over de zoekmachine Google die interessant is voor webmasters.

Je vindt hier onder andere tips over het verbeteren van de ranking van je site in Google en artikelen over factoren die van belang zijn voor de ranking, zoals: PageRank, Linkpopulariteit en Keywords.

Google Artikelen

Voor Webmasters

* Google Adsense
Bespreking van het succesvolle advertentienetwerk van Google. Met Adsense kun je relevante tekst- en beeldadvertenties op je site tonen.

* Een zoekfunctie maken voor je website
Over het maken van een zoekfunctie voor je site met behulp van de SiteSearch-dienst van Google.

* Google Analytics bespreking en Google Analytics installeren
Review van het uitgebreide statistiekenpakket van Google. Analytics toont een grote hoeveelheid gegevens over het bezoek aan je website. Het tweede artikel bespreekt hoe je Analytics kunt installeren op je website.

* Speciale meta tags voor Google
Uitleg over twee speciale meta tags die je voor Google kunt gebruiken: noarchive en nosnippet.

* iGoogle Gadgets voor Webmasters
Bespreking van enkele handige iGoogle gadgets voor webmasters. Met onder andere de Webmaster Tools gadget, een SEO gadget en een To-Do list.

* Tool: TouchGraph GoogleBrowser
Bespreking van deze handige tool, voor het vinden van websites die gerelateerd zijn aan je eigen site. Bijvoorbeeld geschikt voor het vinden van nieuwe linkpartners.

* De Google Dance
Uitleg over wat de update van Google precies is en wat er bedoeld wordt met de term "Google Dance". Ook aandacht voor de vraag waarom webmasters belang stellen in de Google Dance.

* De Google Toolbar
Over de handige toevoeging voor je browser waarmee je direct in Google kunt zoeken en waarmee je de PageRank en linkpopulariteit van pagina's kunt bekijken. Handig voor webmasters.

* Hoe krijg ik mijn site in Google?
Uitleg over hoe je je site in de index van de meest gebruikte zoekmachine van Nederland krijgt.

* Je Site Aanmelden bij ODP
Een vermelding van je site in het Open Directory Project levert je vaak een hogere PageRank op in Google. Hier lees je hoe je je site moet aanmelden.

* Google en PageRank
Wat is PageRank, hoe kun je het zien en hoe beinvloedt het de ranking van je site? Dit artikel probeert een antwoord te geven op deze vragen.

Algemeen

* Over Google Labs
Een bespreking van het virtuele lab waar allerlei nieuwe diensten van Google getest worden. Een must voor zoekers die graag willen experimenteren.

* De Google Deskbar
Review van de Deskbar van Google. Een handige toevoeging aan de Windows taakbalk, waarmee je zoekopdrachten kunt uitvoeren in Google en andere websites zonder dat je een browserscherm hoeft te openen.

* Wat betekent "Google"?
Waar de naam "Google" precies vandaan komt en wat het betekent.

* WebSport: Googlewhacking!
Over de een sport die Google-fanatici bezighoudt: Googlewhacking!

Google Algemeen

Boeken over Google

* Google boeken
Een overzicht van boeken die zijn verschenen over de zoekmachine Google. De behandelde onderwerpen variŽren van zoektips en het behalen van hogere posities in Google met je website tot de geschiedenis van het bedrijf.

OfficiŽle Links voor Webmasters

* Google Webmaster Central
Het beginpunt voor informatie over Google voor webmasters. Met tools, zoals het aanmelden van sitemaps en info over hoe Google pagina's indexeert.

* Webmaster Guidelines
Wat je wel en niet moet doen als webmaster bij Google.

* Webmaster Help Center
De meest gestelde vragen van webmasters over Google.

De Google Toolbar

Met de toolbar van Google kun je onder andere de PageRank van pagina's bekijken en direct zoeken in Google vanuit je browser. De toolbar is beschikbaar voor zowel de Internet Explorer als de Firefox-browser. Bezoek de Google Toolbar homepage voor meer info.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]