Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Archief

Hier vind je een overzicht van alle artikelen die zijn verschenen op Homepage-Maken. Ze zijn onderverdeeld in drie verschillende categorieën:

Webontwerp

Nr. Datum en Titel Korte inhoud
w31 Gratis webwinkel software Bespreking van gratis webwinkel software voor het opzetten van je eigen webshop. We bekijken osCommerce, Magento en VirtueMart.
w30 Gratis CMS (Content Management System) voor je website Bespreking van populaire Content Management Systems (CMS) voor je site. Met onder meer: Wordpress, Joomla! en Drupal.
w29 Lightbox tutorial: foto's en plaatjes presenteren Lightbox 2 tutorial over het tonen van plaatjes en foto's op een webpagina met behulp van JavaScripts.
w28 Meerdere MP3 bestanden afspelen op je site Over het afspelen van meerdere MP3 bestanden op je site met behulp van de XSPF flash muziekspeler.
w27 Een zoekmachine-script voor je site installeren Uitleg over het installeren en configureren van een zoekmachine script, de Fluid Dynamics Search Engine (FDSE), voor je website.
w26 Real time bezoekertellers Bespreking van twee trackers, DAS en VisitorVille, waarmee je in real time bezoekers op je site kunt volgen.
w25 Een zoekfunctie maken voor je website Lees hoe je een goede zoekfunctie kunt maken voor je site met behulp van de gratis SiteSearch-dienst van zoekmachine Google.
w24 Plaatjes optimaliseren Door plaatjes te optimaliseren kun je je site aanzienlijk sneller maken. Je doet je bezoekers een plezier en het bespaart je een hoop dataverkeer.
w23 Image toolbar in IE 6 uitschakelen Als je in Internet Explorer met je muis op een plaatje gaat staan verschijnt er vaak een balkje (de image toolbar), waarmee je de afbeelding op kunt slaan. Deze image toolbar kan je als webmaster uitschakelen, zodat je bezoekers het balkje niet zullen zien op je site.
w22 Je emailadres coderen Leer hoe je e-maillinks (mailto:) op je site kunt coderen. Zo voorkom je dat je e-mailadres door spambots wordt opgepikt.
w21 Gratis citaten op je site Een aantal webdiensten waarmee je eenvoudig leuke citaten op je site kunt tonen aan bezoekers.
w20 Gratis wenskaarten voor op je site Een bespreking van een aantal diensten waarmee het mogelijk is om bezoekers wenskaarten te laten versturen vanaf je eigen site.
w19 Rechter muisknop uitschakelen: een slecht idee Veel webmasters proberen hun broncode te beschermen door de rechter muisknop van de bezoeker uit te schakelen. Vier redenen waarom je dit niet zou moeten doen.
w18 Gratis smileys voor je site of forum Een selectie van sites met smileys voor je site of forum. Zowel animated als stilstaand.
w17 Gratis achtergronden voor je website Een bespreking van websites waar je gratis achtergronden kunt downloaden die je voor je site kunt gebruiken.
w16 Betere URLs maken Tips voor het kiezen van goede bestands- en directorynamen en het maken van betere hyperlinks.
w15 Gratis foto's voor je site Het kan best lastig zijn om foto's te vinden die je op je site mag gebruiken. Daarom staan hier een paar goede websites op een rij.
w14 Hoeveel bezoekers zijn er nu online? Een selectie van zowel webdiensten als scripts waarmee je zien kunt hoeveel bezoekers zich momenteel op je site bevinden.
w13 Gratis color pickers Met een color picker kun je eenvoudig bepalen wat de hexadeximale en de RGB waarde van een bepaalde kleur is. Bespreking van een aantal uitstekende gratis color pickers op het web.
w12 Gratis fonts Fonts, of lettertypes, zijn erg handig om te gebruiken voor tekst in afbeeldingen. Een overzicht van sites waar je gratis fonts kunt downloaden.
w11 Een client-side image map maken Een image map is een plaatje dat bestaat uit meerdere delen die ieder een bepaalde functie uitvoeren wanneer erop geklikt wordt. Leer hoe je client-side image maps maakt met het populaire programma MapEdit.
w10 GIF animaties maken Eenvoudige tutorial over het maken van GIF animaties met het gratis programma UnFREEz.
w09 Gratis templates Door templates te downloaden kun je snel een website publiceren, aangezien je geen tijd meer hoeft te besteden aan het ontwerp. Een overzicht van websites met gratis templates.
w08 Muziek op je site Uitgebreide uitleg over het afspelen van muziek op je website. Aan bod komt onder meer het opnemen van muziek door middel van een hyperlink ("voorgrondmuziek") en het "embedden" van bestanden ("achtergrondmuziek").
w07 Gratis MIDI's Een lijstje met sites waar je MIDI bestanden kunt downloaden die je kunt gebruiken als achtergrondmuziek op je website.
w06 Kleuren Kiezen Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van je site is de kleurkeuze. Tips en gratis software voor het maken van de juiste keuzes.
w05 Welke browsers en resoluties worden gebruikt? Het is van belang om te weten welke browsers en resoluties het meest gebruikt worden. Je site ziet er immers vaak anders uit op een andere browser of schermresolutie. Een lijstje met sites waar je deze bezoekersinformatie kunt vinden.
w04 Kerstplaatjes en kerstmuziek op je site Een leuk overzicht van sites waar je allerlei kerstplaatjes en kerstmuziek voor op je website kunt vinden.
w03 CGI-scripts installeren CGI-scripts worden vaak gebruikt voor webtools als formulieren, polls en gastenboeken. In het artikel wordt onder meer behandeld hoe je een CGI-script moet bewerken en natuurlijk de installatie van het script.
w02 Gekleurde scrollbars maken Gekleurde scrollbars, of schuifbalken, worden ondersteund door IE 5.5 en hoger. Lees hoe je de grijze standaard scrollbars kunt vervangen door kleurvoller exemplaren met behulp van CSS.
w01 Een ikoon maken voor je site Het maken van een ikoonbestand (favicon.ico). Hiermee kun je een afbeelding in de adresbalk, tabs en favorieten van de browser tonen. Favicons worden ondersteund door alle moderne browsers.

Promotie & Zoekmachines

Nr. Datum en Titel Korte inhoud
p23 Wat is een Canonical URL? Info over Canonical URL's en uitleg over het opnemen van de canonical URL link tag in een webpagina.
p22 Wat is Keyword Density en hoe gebruik je het? Uitleg over het begrip keyword density en het gebruik ervan voor het verbeteren van de rankings van pagina's in de zoekmachines.
p21 Afbeeldingen optimaliseren voor Google Image Search Tips voor het optimaliseren van afbeeldingen voor Google Image Search.
p20 Het nofollow attribuut voor links Het gebruik en doel van het nofollow attribuut voor externe en interne links.
p19 Een sitemap maken voor je website Het maken van een XML sitemap met behulp van twee tools. Een sitemap kan de vindbaarheid van pagina's in zoekmachines verbeteren.
p18 Hyphens (-) en underscores (_) in zoekmachine optimalisatie Antwoord op de vraag of hyphens of underscores in domeinnamen en bestandsnamen de voorkeur hebben bij de optimalisatie van een site voor zoekmachines.
p17 Ranking in Ilse 3.0 Factoren die de ranking van een pagina beïnvloeden in de vernieuwde Ilse.
p16 Linkpartners vinden Praktisch iedere webmaster weet dat het uitwisselen van links met andere websites een goede manier is om zijn site te promoten. Maar hoe kom je aan geschikte linkpartners? Een aantal tips en startpunten voor het vinden van goede linkpartners.
p15 Zoekmachine spam: een overzicht De verschillende vormen van zoekmachine spam en de gevolgen die het kan hebben voor een website.
p14 Logfiles analyseren: een inleiding In een logfile (logbestand) worden alle aanvragen van de server vastgelegd. Door dit bestand te analyseren kun je allerlei gegevens over je bezoekers achterhalen en daarna je site verder optimaliseren.
p13 Over hits, unieke bezoekers en pageviews Over het verschil tussen de vaak door de vaak doorelkaar gehaalde termen hits, unieke bezoekers en pageviews.
p12 Meer bezoekers Een vraag die veel webmasters stellen is "Waarom krijgt mijn site niet meer bezoekers?". Het antwoord op die vraag en de oplossingen worden behandeld.
p11 Aanmelden bij zoekmachines Directe links naar de aanmeldpagina's van alle belangrijke zoekmachines. Ook een toelichting bij iedere genoemde zoekmachine.
p10 Een robots.txt bestand maken Via het robots.txt bestand kun je aangeven welke delen van een site niet geïndexeerd mogen worden door een zoekmachine.
p09 Marktaandeel van zoekmachines Onderzoeksresultaten van bureau Checkit over het marktaandeel van de verschillende zoekmachines voor het eerste kwartaal van 2002.
p08 Tips voor het promoten van je site Een aantal algemene tips om je site onder de aandacht te brengen. Onder meer: bannerexchanges en toplijsten.
p07 Over robots en meta tags Over de robots meta tag (meta name="robots") waarmee je kunt voorkomen dat een zoekmachine bepaalde pagina's indexeert.
p06 Beste website promotie sites Bespreking van een aantal goede nationale en internationale websites en fora over website promotie. Handig voor het vinden van actuele informatie over zoekmachines en zoekmachine optimalisatie.
p05 Meta tags en zoekmachines Ooit waren de meta tags van een pagina zeer belangrijk voor het behalen van een hoge ranking in de zoekmachines. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Lees welke meta tags nuttig zijn en welke zoekmachines ze nog gebruiken.
p04 Google en PageRank PageRank is een formule die door Google gebruikt wordt om aan te geven hoe belangrijk een bepaalde webpagina is. Behandelt wordt onder meer: het meten en het verbeteren van de PageRank van je pagina's.
p03 Ranking van je site verbeteren Twee tips om de ranking van je site in de zoekmachines te verbeteren: het verbeteren van de linkpopularity van je site en het aanpassen van de keywords van een pagina.
p02 Keywords kiezen Het opnemen van relevante keywords (sleutelwoorden/kernwoorden) in verschillende delen van de webpagina kan je veel extra bezoekers opleveren. Bronnen voor het vinden van zoektermen die door internetters gebruikt worden in de zoekmachines.
p01 Originele promotiemiddelen Vier originele manieren waarop je je website kunt promoten.

Internet

Nr. Datum en Titel Korte inhoud
i35 Gratis alternatief voor Google Reader Overzicht van gratis alternatieven voor Google Reader. Bespreking van Netvibes, Feedly, The Old Reader en RSSOwl. Uitleg over exporteren van feeds.
i34 Gratis defragmentatie software Bespreking van gratis defragmentatie software, met onder meer JkDefrag en Defraggler.
i33 Gratis password manager Reviews van gratis password managers. Software voor het beheren en genereren van wachtwoorden en andere gegevens.
i32 PC opschonen: bestanden opruimen met CCleaner Review van CCleaner: een gratis tool voor het opschonen van de PC.
i31 De beste gratis anti-spyware programma's Bespreking van de beste gratis anti-spyware software van dit moment.
i30 Windows register repareren en opschonen Gratis software voor het repareren en opschonen van het Windows register.
i29 Plaatjes en foto's gratis hosten Overzicht van enkele diensten voor het gratis hosten van plaatjes en foto's.
i28 Gratis Bittorrent Clients Bespreking van een aantal goede, gratis Bittorrent clients.
i27 Dump Internet Explorer, gebruik Firefox Een review van de 1.0 release van de steeds populairder wordende browser Firefox. Een aantal handige functies wordt besproken en de belangrijkste voordelen van Firefox ten opzichte van Internet Explorer worden op een rij gezet.
i26 Websites en auteursrecht Behandeling van veel gestelde vragen over auteursrecht en websites. Mag je een copyright-teken op je site plaatsen? Wat kan je doen tegen iemand die je pagina's kopieert?
i25 Gratis spamfilters voor Windows Door de toenemende hoeveelheden spammails neemt het sorteren van je e-mail steeds meer tijd in beslag. Door een van de hier besproken gratis spamfilters te gebruiken, krijg je weer contrôle over je e-mail.
i24 Tips voor het beveiligen van Windows XP Virussen en spyware zwerven in grote aantallen over het web. We bespreken hoe je Windows XP goed kunt beschermen tegen deze bedreigingen en welke software je hiervoor kunt gebruiken.
i23 Alternatieven voor Kladblok Kladblok wordt door veel webmasters gebruikt voor het bewerken van webpagina's. Maar is het wel het beste programma? Een bespreking van een aantal goede alternatieven voor Notepad.
i22 Gratis popup killers Waarschijnlijk de grootste klacht bij internetters wereldwijd: popups. Met één van deze gratis popup killers heb je er geen last meer van.
i21 Meta zoekmachines: een overzicht Een meta zoekmachine doorzoekt meerdere zoekmachines en/of directories tegelijk wanneer iemand een zoekopdracht intypt. Een bespreking van Nederlandse en internationale meta zoekers.
i20 Gratis naam animaties Een lijstje met sites waar je animaties kunt downloaden waarin je voornaam uitgebeeld wordt.
i19 Gratis firewalls Een overzicht met bespreking van een aantal gratis firewalls. Belangrijk om hackers buiten de deur te houden.
i18 Buitenlandse cheques innen Als je geld verdient hebt met je site via een affiliate programma van een buitenlands bedrijf dan krijg je waarschijnlijk een cheque toegestuurd. Hier lees je hoe je zo'n buitenlandse cheque moet innen.
i17 Nieuwsgroepen voor webmasters Op Usenet is veel nuttige informatie te vinden voor webmasters. In dit artikel vind je enkele actieve nieuwsgroepen van goede kwaliteit.
i16 Gratis iconen Een selectie van sites waar je fraaie iconen voor je site (bijvoorbeeld als favicon) of bureaublad kunt downloaden.
i15 Politici: websites en populariteit deel II Deel II van de verkiezingsspecial over de populariteit van de persoonlijke websites van bekende politici.
i14 Viruswaarschuwing: W32.Klez.H of Klez.G Waarschuwing voor het Klez.H virus. Lees hoe je het virus kunt herkennen en verwijderen.
i13 Anti-Spam tool: MailWasher Bespreking van het freeware programma MailWasher waarmee je de headers van e-mails eerst kunt bekijken voordat je de inhoud van de e-mail zelf ophaalt. Dit scheelt een hoop tijd en frustratie bij spam en e-mailvirussen.
i12 Politici: websites en populariteit Verkiezingsspecial van Homepage-Maken.nl over politici en de populariteit van hun persoonlijke websites.
i11 Opgeheven domeinnamen vinden Het kan is vaak moeilijk om een goede domeinnaam te vinden die nog niet geregisteerd is. Wat veel mensen niet weten is dat er iedere dag ook vele geregistreerde domeinnamen weer vrijkomen en dus opnieuw geregistreerd kunnen worden.
i10 Gratis newsreaders Met behulp van een newsreader kun je toegang krijgen tot duizenden Usenet nieuwsgroepen over allerlei onderwerpen. Een selectie van gratis newsreaders.
i09 Gratis virus scanners Een goede virusscanner is tegenwoordig bijna onmisbaar. Hier vind je een bespreking van gratis software en online virusscanners.
i08 Gratis prijsvragen Een lijstje met prijsvragen van bekende sites. Beproef je geluk!
i07 Eigen domeinnaam registreren De meeste webmasters willen vroeg of laat een eigen domeinnaam voor hun site. Hier staat wat informatie over het vergelijken en kiezen van domeinnaamregistranten.
i06 Alternatieven voor Outlook Express Een paar goede e-mailclients als alternatief voor Outlook Express. Besproken worden onder andere Pegasus Mail, Foxmail en Eudora.
i05 Forums voor webmasters Een lijstje met goede Nederlandse en internationale forums voor webmaster. Met onder meer: WebmasterWorld en SitePoint.
i04 Viruswaarschuwing: Bad Trans.b Tips om besmetting met het badtrans.b virus te voorkomen en links naar tools om het virus te verwijderen als je computer al besmet is.
i03 Download managers Overzicht van download managers. Met een download manager kun je meestal veel sneller bestanden downloaden en kun je afgebroken downloads makkelijk hervatten.
i02 Ad-aware: wapen in de strijd tegen SpyWare Bespreking van het gratis programma Ad-aware van LavaSoft. Ad-aware helpt je om je computer spyware-vrij te houden.
i01 De gele link ziekte Over het spyware programma TopText van Ezula en hoe je er vanaf kunt komen. TopText zorgt ervoor dat er allelei gele links op je browserscherm verschijnen.

Advertenties & Affiliate-programma's

Nr. Datum en Titel Korte inhoud
a04 De prestaties van advertenties op je site verbeteren Hoe kun je de prestaties van advertenties op je site verbeteren? Je leest tips voor het kiezen van de juiste advertenties en voor een goede presentatie van de advertenties.
a03 Een website kopen of verkopen Een overzicht van sites waar je een website kunt kopen of verkopen.
a02 Termen die gebruikt worden bij webadvertenties Uitleg over enkele veelgebruikte termen en afkortingen op het gebied van webadvertenties. Denk daarbij aan termen als affiliate en lead en afkortingen als CPC en CPM.
a01 Banner-advertenties roteren Over het nut van het afwisselen van reclame op je site en een bespreking van de bannerrotatie-scripts phpAdsNew, PhpAdMentor en WebAdverts.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]