Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Gratis Virus Scanners

Een virus scanner is tegenwoordig onmisbaar voor iemand die regelmatig op het internet zit. Voor de meeste virus scanners moet je betalen, maar er zijn nog wel wat gratis alternatieven. Deze kunnen worden onderverdeeld in online virus scanners, die je computer via een website online scannen en de anti-virus software die je moet installeren. Hieronder vind je een overzicht van online virusscanners en anti-virus software.

Als je een alles-in-ťťn oplossing zoekt (dus virusscanner, firewall, anti-spam en anti-spyware programma bij elkaar in een pakket) dan kun je beter kiezen voor een programma als McAfee Total Protection.

Optimale bescherming tegen virussen?
De beste bescherming tegen virussen krijg je waarschijnlijk toch door voor een professioneel anti-virusprogramma te kiezen. McAfee VirusScan Plus is zo'n programma en vooral geschikt voor mensen die hun computer thuis gebruiken. McAfee is een grote naam in de wereld van de anti-virussoftware en computerbeveiliging en hun software wordt ook door professionals veel gebruikt.
Kijk op de site van McAfee voor meer informatie over McAfee VirusScan Plus.

Online Virusscanners

* HouseCall: via HouseCall kun je je systeem online laten scannen op virussen. De gevonden virussen worden verwijderd en als dit niet mogelijk is, kun je ervoor kiezen om het geinfecteerde bestand te laten verwijderen. De virus scanner van HouseCall wordt regelmatig bijgewerkt zodat ook de nieuwste virussen gevonden en verwijderd kunnen worden.

* Eset Online Scan: online scanner van de makers van de commerciŽle NOD32 antivirus software. De online scanner maakt gebruik van dezelfde technologie en virusdefinities als de betaalde software. Er zijn wel Administrator rechten nodig om de scan uit te kunnen voeren.

Anti-Virus Software

* AntiVir Personal Edition: gratis virus scanner uit Duitsland. Er is een internet update wizard om de software eenvoudig te kunnen updaten. De updates verschijnen regelmatig (gemiddeld 1-2 keer per week). De gratis versie van AntiVir scant niet op de aanwezigheid van spyware, de commerciŽle versie Avira AntiVir Premium doet dit wel.

* PC Tools Antivirus: real-time bescherming tegen virussen, wormen en trojans door de IntelliGuard. Ook kan je een systeemscan uitvoeren en zo virussen detecteren en verwijderen. De software zoekt automatisch naar de laatste updates.

* Microsoft Security Essentials: het gratis antivirus en anti-spyware product van Microsoft. Het programma scoorde goed in een eerste test van AV-test.org. De software haalt updates automatisch binnen.

* AVG Free Edition: de volledige versie is gratis beschikbaar voor alle thuisgebruikers wereldwijd. Er worden regelmatig updates van de software aangeboden, zodat je systeem tegen de nieuwste virussen beschermd is.

* avast Free! Antivirus: deze virus scanner is alleen gratis voor mensen die hun computer thuis gebruiken en er niet commercieel gebruik van maken. De software biedt bescherming tegen virussen en spyware. Alle binnenkomende en uitgaande e-mail wordt gescand op de aanwezigheid van schadelijke bestanden.

Lees ook:

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]