Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis CGI Scripts

De letters CGI staan voor: Common Gateway Interface.
CGI is een programma of toepassing die op de server staat. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken voor een teller op je homepage of een gastenboek.

CGI zelf is geen taal. CGI scripts worden vaak geschreven in de programmeertaal Perl.
Hieronder vind je een selectie van sites waar je gratis CGI scripts kunt vinden en downloaden.

Als je (gratis) webhost trouwens geen CGI ondersteunt dan kun je overwegen een nieuw hostingpakket te nemen. Voor het zoeken naar zo'n pakket is de Hostzoeker van WebhostingInfo.nl erg handig.

Sites met gratis CGI Scripts

* Hotscripts' Perl: meer dan 3500 gratis Perl scripts die je kunt downloaden voor je site.
Je vindt er Perl CGI scripts voor onder andere: gastenboeken, tellers, topsites, formulieren, nieuwsbrieven en het organiseren van links op je site.

* The CGI-Resource Index: heeft meer dan 3000 gratis CGI scripts, geschreven in onder andere: Perl, C en C++. Je vindt er onder meer scripts voor: chatrooms, kalenders, cookies, digitale kaarten en spelletjes.

* Matt's Free Perl CGI Scripts: Matt's Script Archive is al jarenlang één van de bekendste sites met gratis scripts. In de rubriek met CGI scripts vind je scripts voor: een gastenboek, free for all links, een forum, een teller, formmail, willekeurige tekst en nog veel meer.

* Free-Scripts.net: deze site wordt al een tijd niet meer bijgewerkt, maar je kunt er nog steeds een uitgebreide selectie gratis CGI scripts vinden.

* BigNoseBird's Free Perl CGI Scripts: hier vind je onder meer scripts voor een gastenboek, het doorzoeken van je site, het opzoeken van domeinnamen en een script voor netwerk- en serverinformatie.

Gratis Host met CGI?

Zoek je een host met CGI ondersteuning?
Zoek dan eens op de onderstaande site.

* FreeWebSpace.net

Artikelen Homepage-Maken

Lees ook: CGI-Scripts Installeren

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]