Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
YourHosting Webhosting   

Awards / Sitekeuringen

Er zijn sites die je "prijzen" (awards) geven voor je website. Een award kun je zien als een erkenning voor je website. Je kunt zo'n prijs krijgen na een sitekeuring waarbij je site beoordeeld wordt op allerlei criteria, bijvoorbeeld: design, laadtijd, navigatie, inhoud, etcetera.

Waar moet je nu op letten, wil je een award kunnen winnen? Welke awards zijn er? Dat kun je hieronder lezen.

Waar je op moet letten

* De taal waarin je homepage gesteld is. Is je website in het Nederlands gesteld en is er veel tekst, dan kun je je site meestal niet aanmelden bij een Engelstalige award-site.

* Zorg ervoor dat alle afbeeldingen en links van je site goed werken.

* Zorg voor een functionele site. Probeer je pagina's overzichtelijke te maken en te houden, bijvoorbeeld met behulp van een menu waarmee de bezoekers met een paar klikken de gewenste pagina gevonden hebben.
Vuistregel: elke pagina van je site moet met maximaal drie klikken bereikt kunnen worden vanaf je index-pagina.

* Laat zien dat je de HTML-code beheerst. Maak je site met een HTML-editor en schrijf de code zelf.

* Geen spelfouten maken en zorg voor een heldere, zakelijke schrijfstijl.

* Houd de laadtijd van je pagina's zo kort mogelijk. Als je pagina veel ruimte in beslag neemt, laadt hij langzaam. Splits zo'n pagina zoveel mogelijk op in meerdere kleinere pagina's.

* Zorg voor een goede achtergrond. De letters moeten duidelijk leesbaar zijn en niet vloeken met de achtergrond.

* Als een afbeelding geen duidelijk doel dient, laat hem dan weg! Hoe meer plaatjes en scripts, des te langzamer is de pagina.

Overzicht sitekeuringen en awards

* AwardSites en Awardlist: op deze twee sites vind je overzichten van een heleboel award sites. Hieronder noemen we speciaal een aantal Nederlandstalige awardsites, maar er bestaan natuurlijk zeer veel internationale awards en voor een overzicht daarvan raden we je AwardSites en de Awardlist aan.

Nederlandse Site Beoordeel mijn site: je kunt je website aanmelden en deze wordt vervolgens beoordeeld door andere bezoekers van BeoordeelMijnSite.nl.

Nederlandse Site Sitekeuring.net: je website wordt onder meer beoordeeld op: laadtijd, layout, gebruik van afbeeldingen, scripting en content. Er zijn diverse awards te winnen.

* WebsiteKeuring.be: er is een gratis keuring waarbij je site een cijfer krijgt en een korte toelichting. Bij de betaalde "premium keuring" krijg je een uitgebreid keurrapport te zien met tips over zaken die je nog kunt verbeteren op je site.

Nederlandse Site Websitekeuring.net: bij de gratis keuring wordt in grote lijnen aangegeven wat de sterke en zwakke punten van je website zijn. Je kunt ook een uitgebreidere keuring aanvragen voor een klein bedrag. Als je site voldoende hoog scoort dan krijg je een award die je op je site kunt plaatsen.

* Peace & Harmony awards: hier worden naast gewone sites ook blogs van Web-log.nl gekeurd. Het keuringsrapport is erg uitgebreid. De nadruk ligt op gebruikersgemak, inhoud en de layout.

Homepage-Maken Tip

Heb je genoeg van je hostingprovider?
Neem dan een host die wel de kwaliteit kan bieden die je zoekt. Breng je site bijvoorbeeld onder bij Argeweb. Deze host heeft een goede reputatie en de reacties van klanten zijn over het algemeen heel positief. Verder bieden ze een 'niet goed geld terug'-garantie van 30 dagen.

Argeweb Hosting biedt uitgebreide support door middel van uitgebreide FAQ's en documentatie, een online helpdesk en is ook telefonisch bereikbaar voor vragen.

Het Standaard hostingpakket is voor veel mensen het meest geschikte pakket. Je krijgt het volgende:

Al met al is dit een prima pakket voor nog geen €8 per maand. Er zijn natuurlijk ook nog andere pakketten beschikbaar, mocht je een uitgebreider hostingpakket zoeken.

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2017 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]