Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Gratis Chatrooms

Met een gratis chatroom op je site kunnen je bezoekers met elkaar praten. Dit is vooral iets voor drukbezochte sites, want wat heb je aan een chatroom met één bezoeker er in? Hieronder vind je een overzicht van aanbieders van gratis chatrooms voor je site.

* Spinchat Gratis Chatrooms: deze gratis chatroom is eenvoudig op te nemen in je site door het toevoegen van een HTML code. Je kunt kiezen uit verschillende layouts. Er wordt wel reclame getoond in de chatroom.

* Chattersweb.nl: je kunt op eenvoudige wijze een chatbox aanmaken. Je kiest een kleur en een naam voor de chatbox, waarna je een HTML code krijgt die je in je site op moet nemen.

* Bribble: een gratis chatbox kun je hier aanvragen naast uitgebreidere betaalde pakketten. Bij de gratis versie kunnen er maximaal 15 mensen tegelijk in je chatbox en kunner er maximaal twee operators aangesteld worden. Ook wordt er een banner getoond tijdens het starten van de chatbox. Er moeten minimaal 10 mensen per maand gebruik maken van de chat anders wordt hij gesloten.

* GratisChatbox.be: je hebt bij deze chatbox opties als mensen beheerder maken in je chatroom en personen verbannen uit je chatroom. Op de site zijn duidelijke instructies aanwezig over het opnemen van de chatbox in je website. Er komen wel banners onder je chatbox te staan.

* FrenchKiss Free Chat: een goede gratis chatroom voor de wat kleinere sites. Er kunnen maximaal tien mensen tegelijk in de chatroom en er wordt ook reclame getoond. Wel kun je ongewenste gasten uit de chatroom verwijderen.

Gratis Shoutbox

Via een shoutbox kunnen bezoekers op eenvoudige wijze snel een bericht achterlaten op je site. Een shoutbox heeft meestal niet alle mogelijkheden van een echte chatroom. De shoutbox wordt vaak geïntegreerd in een website met behulp van een iframe of JavaScript code. Op de onderstaande sites kun je een gratis shoutbox aanmaken.

* Webhelpje: de kleuren en het lettertype zijn aan te passen, berichten kunnen gewijzigd en verwijderd worden en je kunt instellen hoeveel berichten er standaard getoond moeten worden. Ook wordt de datum van schrijven genoteerd en kan je gebruik maken van een woordenfilter.

* GratisShoutbox.nl: de shoutbox heeft onder meer deze mogelijkheden: ongewenste berichten verwijderen, bepaalde mensen bannen en het aanpassen van de kleuren van de shoutbox.

* Shoutboxje.nl: je kunt hier shoutboxen aanmaken voor meerdere sites en ze via je account beheren. De lettergrootte en tekstkleur is aan te passen.

* ShoutMix: de kleuren van de shoutbox kunnen gewijzigd worden en er is ondersteuning voor smilies. Shouts kunnen worden verwijderd. Wel is de gratis versie van ShoutMix enigszins beperkt: het maximum aantal posts per uur is 60 en de maximum lengte van een post is 150 tekens. De betaalde premium versie biedt een hoger maximum en kent nog de nodige andere extra functionaliteiten.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]