Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
YourHosting Webhosting   

Gratis tools voor het testen van je site

Wanneer je site klaar is en je hebt hem online staan, dan doe je er goed aan je pagina's zo nu en dan te controleren. Er zijn diensten waarmee je je site op allerlei onderdelen kunt testen. Zo zijn er zogenaamde validators voor het testen van HTML-code en zijn er tools voor het controleren op dode links en het bepalen van de laadtijd van een pagina.

Hieronder vind je een paar van deze tools.

Top site Google Webmaster Tools: deze set tools van Google zijn erg handig bij het oplossen van website problemen. Je kunt van Google een diagnose krijgen voor mogelijke problemen met je website, zoals malware problemen, crawlfouten (bij het indexeren van pagina's door Google) en suggesties voor verbeteringen van de HTML code. Ook kun je de laadtijd van je site bekijken en krijg je suggesties voor verbeteringen op dat gebied.

Daarnaast biedt Google Webmaster Tools natuurlijk ook info over hoe je site presteert in Google, zoals: het aantal links naar specifieke pagina's van je site, gebruikte zoekwoorden en interne links. Onder "siteconfiguratie" in Webmaster Tools kun je tenslotte Google wijzen op het bestaan van een sitemap voor je site en kun je een adreswijziging van je site doorgeven.

* NetMechanic: je kunt een gratis test doen voor een paar pagina's, als je meer pagina's wilt testen dan moet je de betaalde versie aanschaffen. Helaas is de gratis versie hierdoor niet zo geschikt meer voor grotere sites en pagina's met veel links. De test omvat onder andere:

* W3C validator: deze officiŽle validator van het W3C test of je HTML-code aan de officiŽle specificaties voldoet.

* iWebtool: biedt vele handige online tools. Er is onder meer een snelheidstest voor webpagina's, een broken link checker en een linkpartner checker (controleert of een linkpartner nog steeds naar je teruglinkt). Daarnaast zijn er veel tools die bekijken hoe goed je site het doet in de zoekmachines.

Software voor het Testen van je site

* Xenu's Link Sleuth: een ideaal programma om de links op je site te controleren. Je vult gewoon de URL in van de pagina die je wilt controleren en Xenu's Link Sleuth gaat aan de slag. Je kunt aangeven welke URL's genegeerd moeten worden. Zo kun je bijvoorbeeld alle interne links overslaan om zo het aantal te controleren links te beperken. Als de controle klaar is dan krijg je een rapport waarin je de kapotte links te zien krijgt. Deze kun je dan met je HTML editor verbeteren of vervangen.

Homepage-Maken Tip

Heb je genoeg van je hostingprovider?
Neem dan een host die wel de kwaliteit kan bieden die je zoekt. Breng je site bijvoorbeeld onder bij Argeweb. Deze host heeft een goede reputatie en de reacties van klanten zijn over het algemeen heel positief. Verder bieden ze een 'niet goed geld terug'-garantie van 30 dagen.

Argeweb Hosting biedt uitgebreide support door middel van uitgebreide FAQ's en documentatie, een online helpdesk en is ook telefonisch bereikbaar voor vragen.

Het Standaard hostingpakket is voor veel mensen het meest geschikte pakket. Je krijgt het volgende:

Al met al is dit een prima pakket voor nog geen €8 per maand. Er zijn natuurlijk ook nog andere pakketten beschikbaar, mocht je een uitgebreider hostingpakket zoeken.

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2017 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]