Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Gratis tools voor het testen van je site

Wanneer je site klaar is en je hebt hem online staan, dan doe je er goed aan je pagina's zo nu en dan te controleren. Er zijn diensten waarmee je je site op allerlei onderdelen kunt testen. Zo zijn er zogenaamde validators voor het testen van HTML-code en zijn er tools voor het controleren op dode links en het bepalen van de laadtijd van een pagina.

Hieronder vind je een paar van deze tools.

Top site Google Webmaster Tools: deze set tools van Google zijn erg handig bij het oplossen van website problemen. Je kunt van Google een diagnose krijgen voor mogelijke problemen met je website, zoals malware problemen, crawlfouten (bij het indexeren van pagina's door Google) en suggesties voor verbeteringen van de HTML code. Ook kun je de laadtijd van je site bekijken en krijg je suggesties voor verbeteringen op dat gebied.

Daarnaast biedt Google Webmaster Tools natuurlijk ook info over hoe je site presteert in Google, zoals: het aantal links naar specifieke pagina's van je site, gebruikte zoekwoorden en interne links. Onder "siteconfiguratie" in Webmaster Tools kun je tenslotte Google wijzen op het bestaan van een sitemap voor je site en kun je een adreswijziging van je site doorgeven.

* NetMechanic: je kunt een gratis test doen voor een paar pagina's, als je meer pagina's wilt testen dan moet je de betaalde versie aanschaffen. Helaas is de gratis versie hierdoor niet zo geschikt meer voor grotere sites en pagina's met veel links. De test omvat onder andere:

* W3C validator: deze officiŽle validator van het W3C test of je HTML-code aan de officiŽle specificaties voldoet.

* iWebtool: biedt vele handige online tools. Er is onder meer een snelheidstest voor webpagina's, een broken link checker en een linkpartner checker (controleert of een linkpartner nog steeds naar je teruglinkt). Daarnaast zijn er veel tools die bekijken hoe goed je site het doet in de zoekmachines.

Software voor het Testen van je site

* Xenu's Link Sleuth: een ideaal programma om de links op je site te controleren. Je vult gewoon de URL in van de pagina die je wilt controleren en Xenu's Link Sleuth gaat aan de slag. Je kunt aangeven welke URL's genegeerd moeten worden. Zo kun je bijvoorbeeld alle interne links overslaan om zo het aantal te controleren links te beperken. Als de controle klaar is dan krijg je een rapport waarin je de kapotte links te zien krijgt. Deze kun je dan met je HTML editor verbeteren of vervangen.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]