Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis FTP Programma's

Met FTP is het mogelijk files die zich op jouw computer bevinden over te brengen (te uploaden) naar de server van je webspace-aanbieder. Zo kun je dus je complete site eerst op je eigen computer maken met een HTML-editor en de pagina's en afbeeldingen daarna met behulp van het FTP-programma uploaden.

Hieronder een overzicht van de officiŽle sites waar je gratis FTP programma's kunt downloaden. Zoek je een goed commercieel FTP programma, dan is WS_FTP een prima keuze:

WS_FTP van Ipswitch: een FTP client die al heel lang bestaat en die nog steeds populair is. De software biedt alle mogelijkheden die je maar van een FTP client kunt verwachten en is toch makkelijk in het gebruik.

Geavanceerde mogelijkheden van WS_FTP Pro zijn onder meer: zoeken naar bestanden op meerdere FTP servers, uitgebreide backup mogelijkheden en het automatiseren van bestandsoverdrachten. Op de site van Ipswitch is veel documentatie beschikbaar en een support forum.
Bezoek de WS_FTP site voor meer informatie.


Een paar goede Gratis FTP-Programma's

Top site FileZilla: een open-source FTP client met alles erop en eraan. Het FileZilla project op Sourceforge is al tijden zeer actief en dit betekent dat er regelmatig nieuwe releases uitkomen met nieuwe functies en bugfixes.

Een handig onderdeel van FileZilla is de Site Manager waarmee je (desgewenst automatisch bij het starten van het programma) een lijstje te zien krijgt met de door jou ingevoerde websites waarnaar je kunt uploaden.
Klik hier voor een uitgebreide bespreking!
Klik hier voor een uitleg over het uploaden van bestanden met FileZilla

* LeechFTP: een professioneel ogend freeware programma. Klik op de download-link van de site om het programma op te halen. Prima FTP utility, het levert vergelijkbare prestaties als de betaalde programma's, maar het is toch gratis. Nadeel is dat de ontwikkeling van dit programma al tijden geleden stilgelegd is en dat eventuele bugs niet meer verholpen zullen worden.

Op de officiŽle site is de Nederlandse versie niet meer beschikbaar, wel de Engelse. Een bezoeker van Homepage-Maken heeft echter de nog wel beschikbare Haagse versie vertaald naar het Nederlands en dus kun je het Nederlandse taalbestand van LeechFTP toch nog hier downloaden! (.zip bestand). De installatie instructies voor het taalbestand staan in leesmij.txt.
Freeware

* AceFTP Freeware: een freeware FTP programma met onder meer deze mogelijkheden:

* FTP Explorer: een FTP-programma met een interface die overeenkomt met die van Windows Explorer (Windows Verkenner). Het programma is daarom makkelijk te gebruiken door mensen die al wat ervaring hebben met Windows Verkenner. Ook is er een Nederlanse taalmodule beschikbaar.
Evaluatieversie van 30 dagen.

* SmartFTP: een populaire FTP client met drag & drop ondersteuning, transfer queue, backup tool, auto reconnect en hervatten van afgebroken transfers en nog veel meer mogelijkheden.
Evaluatieversie van 30 dagen.

* CuteFTP: ťťn van de beste FTP programma's met een groot aantal extra's.
Evaluatieversie van 30 dagen.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]