Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis Site-Statistieken

Het kan belangrijk zijn om een aantal dingen te weten over de bezoekers van je site. Een handig middel hiervoor zijn de "trackers". Dit zijn programma's die, wanneer je site bezocht wordt, gegevens registreren die je later kunt bekijken.

Nu heb je allerlei statistieken: zo kun je meestal zien uit welk land de bezoeker komt, welke browser hij heeft, etcetera. Een tracker kan prima gebruikt worden in combinatie met een teller.

Gratis Trackers

Mtrack Statistieken
Mtrack is een Nederlanse tracker en geeft je inzicht in onder meer deze bezoekersgegevens: unieke bezoekers, terugkerende bezoekers, land van bezoeker (ook regio's en steden!), gebruikte zoekmachines en zoektermen en veel info over het klikgedrag van bezoekers binnen je site.
Kijk op de site van Mtrack voor meer informatie.

Top site Google Analytics: deze statistiekendienst werd ooit gestart door Urchin Software Corporation en is later overgenomen en verder ontwikkeld door Google. Dit statistiekenpakket biedt erg veel mogelijkheden en rapporten en is gratis te gebruiken. Met name voor e-commerce sites bevat Google Analytics veel mogelijkheden. Zo kan de effectiviteit van Adwords campagnes gemeten worden en kunnen er doelen opgegeven worden om zo het bestelproces dat klanten doorlopen te analyseren. Webmasters kunnen de prestaties van Adsense op de pagina's van hun site bekijken.

Alle statistieken die je mag verwachten zijn aanwezig: unieke bezoekers, pageviews, uitgebreide lijsten met referrers, gebruikte zoekwoorden (keywords), landingspagina's, enzovoort. Google Analytics is geheel onzichtbaar op de pagina. Er wordt dus geen icoon getoond.

Nederlandse Site OneStat: een Nederlandse dienst, het bedrijf is gevestigd in Amsterdam. De "Basic"-versie is gratis, zoals dat ook bij concurrent Motigo het geval is. De statistieken zijn verder uitgebreid en de laadtijd is snel. Je kunt onder meer deze statistieken bekijken:

Nederlandse Site LetsStat: rapporten kunnen opgesteld worden over een groot aantal periodes: vandaag, gisteren, laatste 30 dagen, dit kwartaal, dit jaar, enzovoort. Er zijn onder andere stats over unieke bezoekers, pageviews, populaire pagina's, zoekwoorden (per zoekmachine) en referenties (referrers).

* StatCounter: er hoeft geen icoon getoond te worden op de pagina (mag wel) en de statistieken kun je afschermen. Enkele mogelijkheden van StatCounter zijn:

Nederlandse Site Tegenvaller Motigo Webstats: dit is de voormalige Nedstat Basic teller. De Basic-teller is overgenomen door Ad Pepper (link nieuwsbericht) en heeft inmiddels enkele naamswijzigingen achter de rug. Na de overname kreeg het de naam Webstats4U, wat vervolgens weer gewijzigd werd in Motigo.

De gratis teller is snel en makkelijk te installeren en biedt uitstekende statistieken voor je site, zoals:

Toch heeft deze teller een erg belangrijk nadeel en dat is dat je de teller alleen op de homepage (de index-pagina van de site) mag plaatsen en niet op andere plaatsen. Je kunt zo natuurlijk niet zien hoeveel mensen nu je site bezoeken, omdat veel bezoekers op andere pagina's binnen komen dan de hoofdpagina. Zonder deze functionaliteit is Motigo zeker niet meer de beste keuze.

* Tegenvaller WebStat Basic Edition: een tegenvallende statistiekenservice. De gratis versie is zover uitgekleed dat er maar erg weinig overblijft. Zelfs de referrers zijn al niet meer te zien. Verder is het erg irritant dat je iedere keer als je een andere pagina met statistieken wilt bekijken, er een pop-up verschijnt.
Het meest positieve van deze teller is dat je met één klik op een link je account kunt verwijderen. Gelukkig maar...
Klik hier voor een uitgebreide bespreking!

Overzicht andere Gratis Trackers

W3Counter CQ Counter GoStats
Belstat.be Jouwstats.nl RealTracker
eXTReMe Tracking Free Stats Site Meter

Relevante artikelen:

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]