Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Eigen domeinnaam registreren

Voor veel webmasters komt er een moment waarop ze een domeinnaam willen registreren voor hun site. Vooral als je site populair begint te worden is het wenselijk om een eigen domein te nemen. Het is makkelijker te onthouden voor bezoekers en het staat ook een stuk professioneler dan de URL die je van je gratis provider hebt gekregen. Het is ook voor particulieren gewoon mogelijk om een (.nl)domeinnaam vast te leggen.

Daarom bespreek ik in dit artikel een site waar je de verschillende bedrijven die domeinnamen mogen registreren met elkaar kunt vergelijken. Ook bespreek ik een aantal van deze bedrijven afzonderlijk. Eerst bekijken we hoe je kunt checken of een domein nog vrij is.

Domeinnaam nog vrij?

* WebhostingInfo.nl - Domeinnaam controleren: via het formulier kun je controleren of een domeinnaam nog vrij is. Deze tool werkt voor een heleboel domeinextensies: .nl, .be, .com/net/org, .eu, .info, .tv en nog veel meer.

Domeinnaamregistraties Vergelijken

* WebHosters.nl: dit is de beste site om te zoeken naar een goed bedrijf voor je domeinnaamregistratie. Je kunt zoeken op extensie: .nl, .com/net/org, .nu, .to en nog andere extensies. Verder kun je laten zoeken op het aantal pop3 adressen, e-mail forwarding, eigen IP en natuurlijk op de prijs.

* SIDN: de officiŽle site van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.
Hier kun je kijken of de door jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en welke bedrijven domeinnamen mogen registreren in Nederland. Verder kun je er terecht voor allerlei veelgestelde vragen over het registreren van een domeinnaam.

Domeinnaamregistranten

* Argeweb: met het formulier hieronder kun je controleren of een domeinnaam nog vrij is.

Domeinnaam nog vrij?


* Alphamega: hier kun je eenvoudig een domeinnaam vastleggen voor een scherpe prijs. Je kunt een domeinnaam registreren in combinatie met een hostingpakket, maar je kunt ze ook los registreren.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]