Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Opgeheven Domeinnamen Vinden

In dit artikel bespreek ik een site waar je opgeheven domeinnamen ("expired domains") kunt vinden. Waarom zou je zoiets doen? Nou, heel simpel: er zijn al miljoenen .com domeinnamen geregistreerd. Als je toch nog een mooie naam wilt vinden dan is dat vrij moeilijk, want bijna alle namen die het eerst in je opkomen zijn al geregistreerd.

Gelukkig worden er dagelijks vele domeinnamen opgeheven. Een domein wordt opgeheven als de eigenaar van de naam de (meestal jaarlijkse) registratiekosten niet meer betaald.

Er zijn sites die bijhouden welke domeinnamen in een bepaalde periode zijn opgeheven (Engelse term: expired). Hieronder bespreek een sites die dit doet voor .com , .net en .org domeinen. Helaas is het door een besluit van de SIDN niet meer mogelijk om de opgeheven .nl domeinen te bekijken.

Opgeheven .com, .net en .org Domeinnamen

* DeletedDomains.com: hier kun je .com/.net en .org domeinnamen vinden die al verwijderd zijn ("deleted") of die nog vastgehouden worden in afwachting van verwijdering ("on hold"). Via de zoekfunctie kun je precies opgeheven aan welke vereisten je domeinnaam moet voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar alle domeinnamen die beginnen met: games en die in de afgelopen 60 dagen opgeheven zijn. Op die manier kun je snel zien of er goede domeinnamen tussen zitten voor het onderwerp van jouw site.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]