Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis Firewalls

In dit artikel bekijken we wat een firewall precies is en noemen we een paar gratis firewalls die je kunt downloaden voor eigen gebruik.

Als je een alles-in-één oplossing zoekt (dus firewall, virusscanner, anti-spam en anti-spyware programma bij elkaar in een pakket) dan kun je beter kiezen voor een programma als McAfee Total Protection .

Wat is een firewall?

Met een firewall kun je een netwerk beschermen tegen ongewild internetverkeer van buitenaf. Firewalls worden gebruikt om hackers buiten de deur te houden. De firewall is bedoeld om het gewenste internetverkeer door te laten en het ongewilde verkeer tegen te houden. Je hebt firewalls in de vorm van software die je op je eigen computer kunt installeren en je hebt firewalls die in de hardware ingebouwd zijn. Straks bekijken we vooral gratis software.

Nadat de firewall geinstalleerd is, kun je aangeven welk internetverkeer toegestaan is en welk niet. Als er dan iemand wil inbreken in je computer dan voorkomt de firewall dat diegene toegang krijgt.

Optimale bescherming tegen hackers?
De beste bescherming tegen hackers krijg je waarschijnlijk toch door voor een professionele firewall te kiezen. McAfee PC Protection Plus is hier er geschikt voor. Het programma is vooral bedoeld voor mensen die hun computer thuis gebruiken. McAfee is een grote naam in de wereld van de anti-virussoftware en computerbeveiliging en hun software wordt ook door professionals veel gebruikt.
Kijk op de site van McAfee voor meer informatie over McAfee PC Protection Plus.

Gratis firewall downloaden

Nu een paar firewalls die je gratis kunt downloaden om je eigen computer te beschermen.

* Online Armor Free: een firewall die ook bescherming biedt tegen kwaadaardige scripts en wormen. Dit is de gratis editie van de betaalde firewall Online Armor. De gratis versie biedt niet alle functionaliteiten van de betaalde firewall, maar scoort desondanks goed in deze firewall test.

* PC Tools Firewall Plus: een volledig gratis firewall voor Windows. PC Tools Firewall Plus houdt applicaties die netwerkverbindingen maken in de gaten en voorkomt dat trojans, keyloggers en andere malware hun gang kunnen gaan. Het programma onderscheidt zich van de concurrenten door de gebruiksvriendelijkheid van de firewall.

* ZoneAlarm Free Firewall:de bekendste en meest gebruikte firewall. De standaard-versie van ZoneAlarm is gratis voor persoonlijk gebruik. De installatie en configuratie is erg eenvoudig. De betaalde versie ZoneAlarm Pro biedt extra mogelijkheden, zoals bescherming tegen phishing.

* Sunbelt Personal Firewall: een gratis firewall voor thuisgebruikers. Ook bescherming tegen trojans, spyware en DOS-aanvallen.

* Outpost Firewall Free: naast de betaalde Pro-verie is dit het gratis alternatief. Ook Outpost biedt weer bescherming tegen inbraken en beschermt je privacy op het internet.

* Comodo Free Firewall: bescherming tegen hackers en trojans. Gratis voor persoonlijk gebruik.

* Sygate Personal Firewall: gratis voor persoonlijk gebruik. Naast bescherming tegen inbraken op je computer word je ook beschermd tegen wormen, trojans en spyware. Ik vind deze zelf het makkelijkst werken.

N.B. Sygate is een tijd geleden overgenomen door Symantec. Dit bedrijf heeft besloten de gratis Personal Firewall niet meer beschikbaar te stellen. Ze willen dat mensen hun betaalde product, de resources vretende Norton Firewall, gaan gebruiken. De link hierboven leidt nu naar een locatie waar de Sygate Personal Firewall nog wel te downloaden is. Deze firewall blijft verder prima werken onder Windows XP, alleen zullen er dus geen updates van het programma meer verschijnen.

Je firewall testen

Wat verder nog nuttig is nadat je een firewall geïnstalleerd hebt, is om de firewall te testen. Hiervoor zijn online tests beschikbaar die kijken of je firewall goed ingesteld is en je PC goed beschermt. Een bekende test die ik je aan kan raden is de ShieldsUP! test van GRC.com.

Lees ook:

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]