Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis Newsreaders

Wat is een Newsreader?

Een newsreader is een programma waarmee je toegang kunt krijgen tot duizenden Usenet nieuwsgroepen. Met een newsreader kun je berichten lezen, berichten plaatsen en de informatie ordenen die je van de nieuwsgroepen ontvangt. Usenet is de naam voor het wereldwijde discussiesysteem dat bestaat uit al de verschillende nieuwsgroepen tezamen.

In dit artikel bespreek ik een aantal gratis newsreaders. Je kunt ook gewoon Outlook Express gebruiken als newsreader, maar het is niet erg praktisch voor nieuwsgroepen.

Gratis Newsreaders

* Free Agent: Agent van het bedrijf Forté is de meest gebruikte newsreader op het web. Voor Agent moet je betalen, maar er is ook een gratis versie beschikbaar: Free Agent. Free Agent heeft een aantal beperkingen ten opzichte van de betaalde versie, maar het is nog steeds een hele goede newsreader.

* Xnews: een freeware newsreader. Xnews ondersteunt onder andere:

* WinVN Newsreader: Visual Newsreader voor Windows. Een freeware programma met een aantal handige extra's, zoals het tegelijkertijd bekijken van meerdere berichten.

* TIFNY: een newsreader speciaal geschikt voor het downloaden van plaatjes, muziekbestanden, video bestanden en andere binaries.

* Binary Boy: nog een newsreader voor binaries (muziek, plaatjes, etcetera). Dit is een gratis trial versie die een beperkte tijd gebruikt kan worden.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]