Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Windows register repareren en opschonen

Op deze pagina bekijken we een paar tools waarmee je het Windows register kunt repareren en opschonen. Als je regelmatig software installeert en de´nstalleert dan blijven er vaak allerlei registersleutels achter in het register. Met een registry cleaner kunnen zulke sleutels opgeruimd worden.

Bij het gebruik van zo'n programma is het wel heel belangrijk om eerst een backup van het register te maken. Vaak kan dit in de software zelf. Ook moet je goed controleren welke registersleutels de registry cleaner wil verwijderen.

Zoek je een goed commercieel programma voor het repareren en opschonen van het register dan kun je eens kijken naar Registry Mechanic. Dat is de meest populaire registersoftware op dit moment:

Registry Mechanic
Met deze software kan het Windows register op een veilige manier met enkele klikken worden opgeschoond, hersteld en geoptimaliseerd. Dit zorgt voor een stabieler systeem en betere systeemprestaties. De software gebruikt een krachtig detectiealgoritme om ontbrekende en ongeldige verwijzingen in het register van Windows snel op te sporen.

Kijk op de site van Registry Mechanic voor meer informatie.


Gratis register software

* CCleaner: met CCleaner kun je in de eerste plaats overbodige bestanden van je computer verwijderen. CCleaner heeft daarnaast echter ook een registry cleaner die prima werkt. Backups kunnen eenvoudig gemaakt worden en je kunt zelf aangeven op welke zaken het register gecontroleerd moet worden. Het programma is freeware.

* RegSeeker: dit programma is gratis voor persoonlijk gebruik. RegSeeker spoort fouten op in het register en repareert ze. Je kunt een backup van het register maken in het programma. Andere mogelijkheden van RegSeeker: je kunt zien welke programma's er automatisch opgestart worden, je kunt de ge´nstalleerde software op je PC bekijken en er zijn diverse kleine tweaks voor Windows XP die je uit kunt voeren.

* NTREGOPT: met NTREGOPT kan het register compact gemaakt worden. Het programma scant dus niet op fouten in het register, daarvoor kun je ÚÚn van de bovenstaande programma's gebruikt worden. Een register kan naar verloop van tijd gefragmenteerd raken. Dit programma bouwt het register opnieuw op en verwijdert alle overbodige ruimte.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]