Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Forums voor Webmasters

Als je vragen hebt over het bouwen van je site, of over zoekmachines, grafische programma's, etcetera, dan is het een goed idee om eens te gaan kijken bij een forum voor webmasters. Het is trouwens altijd een goed idee om forums te bezoeken, omdat je er veel kunt leren.

Er zijn veel forums op het web die speciaal op webmasters zijn gericht. In dit artikel bespreek ik een paar handige webmasterforums in Nederland en ook een aantal internationale forums.

Nederlandstalige Webmasterforums

* Mastercode Forum: Nederlands forum voor webmasters met aandacht voor (X)HTML en CSS, PHP/MySQL en Javascript.

* Webmasterplein.net: hier worden onderwerpen als (X)HTML en CSS, Client-Side scripting, ASP/PHP/SQL/PERL en grafisch design behandeld. Ook is er een onderdeel voor sitechecks.

* Webmastercity.nl: heeft subforums voor onder andere (X)HTML en CSS, JavaScript, PHP + SQL, sitechecks en design vragen.

* TBForum: heeft een uitgebreide forumsectie met vraag en aanbod, waarin onder meer domeinnamen en websites gekocht / verkocht kunnen worden. Daarnaast zijn er ook subforums over onder meer zoekmachines & SEO, Scripting & webdesign, juridisch/fiscaal en webhosting.

Internationale Webmaster Forums

* Webmaster World: naar mijn mening het beste webmaster forum op het web. Je vindt er vooral heel veel informatie en discussies over het promoten van je site in de zoekmachines. Ook zijn er forums over webontwerp en allerlei andere onderwerpen waar een webmaster mee te maken krijgt.

* SitePoint Forums: groot en populair webmaster forum met meer dan 9.000 leden. Je vindt er alle onderwerpen die met het maken en promoten van je site te maken hebben.

* Freewebspace Forum: dit forum is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar gratis webruimte voor hun site. Hier vind je veel discussies over welke hosts er nog zijn en over de kwaliteit van die hosting.

* SearchEngineForums: deze forums gaan vooral over zoekmachines. Iedere zoekmachine heeft hier een eigen forum waarin je van alles kunt lezen om de prestaties van je site in die zoekmachine te verbeteren.

* FlashKit Community: zeer groot forum dat speciaal bedoeld is voor mensen die geinteresseerd zijn in Flash. Je vindt er allerlei informatie en discussies over Flash en je kunt er ook sitechecks aanvragen.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]