Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Linkpartners Vinden

Eťn van de meest gebruikte manieren om meer bezoekers op een site te krijgen is het uitwisselen van links met andere websites. Dit wordt vaak gezegd door webmasters en op veel webmastersites kun je dit lezen.

Maar hoe vind je nou geschikte linkpartners voor je eigen site? In dit artikel geef ik je een aantal tips.

Dochterpagina's

Een belangrijke categorie potentiŽle linkpartners vormen de zogenaamde dochterpagina's. Dit zijn linkpagina's over een specifiek onderwerp die zijn aangesloten bij een grote startpagina. Voorbeelden van deze startpagina's zijn Startpagina.nl en Startkabel.nl.

Omdat deze startpagina's veel bezoekers krijgen, zullen ook de dochterpagina's meestal veel bezocht worden. Zoek de dochterpagina's die overeenstemmen met het onderwerp van je website en vraag aan de beheerder of deze links wil uitwisselen.

Hier een paar belangrijke overzichten van dochterpagina's om je te helpen met zoeken:

Andere Startpagina's

Hierboven noemde ik alleen de dochterpagina's van de echte grote startpagina's. Daarnaast zijn er natuurlijk nog talloze kleine en middelgrote startpagina's te vinden. Meld ook hier je website aan in de relevante categorie(Žn).

Voor het vinden van deze andere startpagina's kun je het beste beginnen bij deze pagina's:

Verwante websites

Voor dochterpagina's en startpagina's geldt dat voor praktisch iedere website met voldoende kwaliteit wel een geschikte dochter- of startpagina te vinden is die links wil uitwisselen. Nu komen we aan een andere en moeilijker te vinden soort linkpartner, namelijk verwante websites.

Met een verwante website bedoel ik gewoon een website die hetzelfde, of een soortgelijk, onderwerp heeft als je eigen site. Dit zijn de beste linkpartners, omdat de bezoekers van deze sites zeer waarschijnlijk ook geÔteresseerd zullen zijn in jouw website.

Hoe vind je nu deze verwante websites? Er zijn twee manieren:

1. Via startpagina's en directories

Als je je site aanmeldt bij een dochter- of startpagina, kijk dan welke andere websites al zijn opgenomen in dezelfde categorie waarin jouw site thuishoort. Die sites zijn allemaal potentiŽle linkpartners! Kijk wel eerst goed op deze websites en probeer na te gaan hoeveel bezoekers ze ontvangen. Vaak is er wel ergens een teller te vinden op de site.

Ook kun je beginnen op deze site en de juiste categorie(Žn) voor je site opzoeken. Ook de websites in die categorie(Žn) kunnen hele geschikte linkpartners zijn.

2. Via Google

Ook via de zoekmachine Google kun je eenvoudig zoeken naar linkpartners. Bedenk welke zoektermen je bezoekers zullen gebruiken om je site te vinden. Doe vervolgens een zoekopdracht met deze termen in Google.

Welke sites komen nu bovenaan te staan? Als het goed is, websites met een zelfde onderwerp als je eigen website. Bezoek ook nu deze sites en kijk of dit geschikte linkpartners zijn met voldoende kwaliteit en bezoekers.

Tot Slot

Als je de bovenstaande methodes gebruikt, zul je ongetwijfeld een aantal geschikte linkpartners kunnen vinden. Belangrijk is dat je ook in de toekomst op zoek blijft gaan naar nieuwe linkpartners.

Heb je bijvoorbeeld een nieuw onderdeel aan je site toegevoegd? Vraag je dan af of er misschien andere dochterpagina's of websites zijn die naar dit deel van je site zouden willen linken. Zoek ook met de zoektermen die bezoekers zouden gebruiken voor dit nieuwe onderdeel in Google en benader de sites die je geschikt vindt.

Door het toevoegen van nieuwe inhoud en het vinden van nieuwe linkpartners zullen zo steeds meer bezoekers de weg naar je site weten te vinden.
Veel succes!

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]