Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Over Robots en meta tags

Een robot is het programma van de zoekmachines dat je pagina's indexeert. Voordat je je site aanmeldt, is het verstandig om eerst eens te bekijken welke pagina's je niet wilt laten indexeren. Dit kunnen bijvoorbeeld pagina's zijn met persoonlijke informatie of dingen die nog volop "under construction" zijn en die je daarom niet graag in de zoekmachine wilt laten opnemen.

Er zijn twee manieren om te voorkomen dat een robot van een zoekmachine je pagina indexeert. De eerste manier is door het plaatsen van een robots.txt bestand in de hoofddirectory van je site. In een volgend artikel zal ik deze methode uitvoerig bespreken.

In dit artikel behandel ik de tweede manier: het maken van een meta tag waarmee je het indexeren van de pagina door de robots kunt voorkomen.

Meta name="robots"

Zoals alle meta-tags, plaats je de meta robots in het <Head> gedeelte van je pagina. Er zijn een paar mogelijkheden voor de robots meta tag. Deze bekijken we hieronder.

<meta name="robots" content="noindex" />

Met content="noindex" geef je aan dat de robot de pagina niet moet indexeren. Zo'n pagina zie je dus niet meer terug in de database van de zoekmachine.

<meta name="robots" content="nofollow" />

Nu wordt de pagina wel geindexeerd, maar met "nofollow" geef je aan dat de robot geen links moet volgen vanaf deze pagina.
Dus: pagina's die alleen vanaf de pagina met deze meta tag gelinkt zijn, zullen niet worden gevonden door de spider.

<meta name="robots" content="noindex,nofollow" />

Ook een combinatie van de twee bovenstaande mogelijkheden is mogelijk.
Nu wordt de pagina niet geindexeerd en volgt de robots ook de links niet die op deze pagina staan.

Lees ook:
* Meta tags en Zoekmachines
* Maak online je meta tags met onze Meta tag maker (generator)
* Terug naar het Archief met webmaster artikelen

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]