Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Beste website Promotie Sites

Op Homepage-Maken probeer ik zoveel mogelijk tips te geven voor het promoten van je site en in het byzonder: het optimaliseren van je site voor de zoekmachines. Want wat heb je aan een prachtige site als niemand hem kan vinden?

Als je goed op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van website promotie en zoekmachines dan zijn er, naast Homepage-Maken, een aantal sites die je regelmatig zult moeten bezoeken. Deze sites bespreek ik hieronder.

Nederlandse sites over Zoekmachines en Promotie

* Voelspriet: de beste Nederlandse site voor informatie over zoekmachines. De webmaster van Voelspriet is journalist Henk van Ess. Hij wist enkele belangrijke "zoekschandalen" aan het licht te brengen, waarbij vooral het schandaal bij Altavista nog vers in het geheugen ligt.
Al met al een belangrijke bron voor nieuws over zoekmachines. Niet alleen voor zoekers, maar ook voor hen die gevonden willen worden: de webmasters.
Een abonnement op de nieuwsbrief van Voelspriet is dan ook een must.

* Zoekprof: een andere site voor zoeknieuws, ook weer gemaakt door een journalist. De site wordt wat minder vaak bijgewerkt dan Voelspriet, maar je vindt er nog steeds veel nuttige informatie over zoeken op het web.

Internationale sites over Zoekmachines en Promotie

* Search Engine Watch: veel informatie over zoekmachines. Je vindt er: tips over het aanmelden bij zoekmachines, een lijst van de meest populaire zoekmachines, nieuwsbrieven over zoekmachines. De nieuwsbrieven zijn een absolute aanrader, vooral SearchDay mag je niet missen!

* Search Engine World: alles over het promoten en optimaliseren van je site voor de zoekmachines. Je vindt er veel artikelen en reviews die nuttige informatie bevatten voor webmasters.

* Promotion World: veel goede informatie over promotie. Vooral de uitgebreide tutorial is erg goed.
Ook zijn er artikelen over o.a.: banner exchanges, awards en het beginnen van een nieuwsbrief.

Forums over Zoekmachines en Promotie

* WebmasterWorld: waarschijnlijk de beste forums voor webmasters op het web als het op promotie en zoekmachines aankomt. Op WebmasterWold vind je altijd de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoektechnologie en hoe je daar als webmaster op moet inspelen. Tot de leden behoort onder andere een personeelslid van de zoekmachine Google, zodat je er informatie uit de eerste hand kunt vinden.

* SearchEngineForums: dit forum gaat vooral over zoekmachines. Iedere zoekmachine heeft een eigen forum waar allerlei tips gegeven worden om een goede ranking te behalen en waar belangrijk nieuws over die zoekmachine aan de orde komt.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]