Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

De Ranking van je site verbeteren

Nadat je een pagina hebt aangemeld bij de zoekmachines moet je maar afwachten of, en hoeveel, bezoekers deze vermelding je op gaat leveren. Toch kun je nog een aantal dingen doen om een hoger rendement te halen uit de vermelding van je pagina door een hogere positie (ranking) in de zoekmachines te behalen.

Twee van deze tips om de ranking te verbeteren, worden in dit artikel besproken:

  1. De link popularity van je site verbeteren
  2. De keywords van je site aanpassen

Link Popularity verbeteren

De link popularity (=link populariteit) wordt door veel zoekmachines gebruikt om de ranking van je site te bepalen. Met name voor Google is een hoge link popularity erg belangrijk voor een hoge ranking.

De link popularity is niets anders dan het aantal sites dat naar jouw pagina linkt. De zoekmachine gaat er vanuit dat als een heleboel sites naar een bepaalde site linken, dat deze site dus wel het meest relevant zal zijn, anders linkt men er niet naar. De meest relevante site voor een bepaalde zoekterm verdient daarom de hoogste ranking voor die zoekterm.

Nu het belang van een hoge link popularity duidelijk gemaakt is, is het handig om te weten waarmee je de link popularity kunt checken, zodat je de resultaten voor jouw site kunt gaan bekijken. Er zijn verschillende sites waar je de link popularity gratis kunt checken. De beste site hiervoor vind ik: MarketLeap.
Je kunt hiermee je linkpopularity bekijken voor de volgende zoekmachines: AllTheWeb/Fast, Altavista, AOL, Google, HotBot, MSN Web Search, DMOZ, Excite, Infoseek, iWon, Lycos Pro en WiseNut.

Een andere site hiervoor is: Submit Express.
Hiermee kun je de link popularity in zes grote internationale zoekmachines bekijken: Google, Yahoo, Hotbot/Inktomi, MSN, Altavista en AllTheWeb.

Hoe verbeter je je link popularity nu? Dat is op zich eenvoudig. Je moet er gewoon voor zorgen dat er meer sites naar jouw site linken. Neem daarom contact op met webmasters van sites met een zelfde onderwerp als jouw site en vraag of ze links willen uitwisselen met jouw site. Kijk wel eerst op de site of ze dit soort verzoeken wel op prijs stellen en kies sites die ongeveer evenveel bezoekers hebben als de jouwe. Gebruik nooit Free-For-All Pages of linkfarms als Zeus om je linkpopulariteit te verbeteren! Je site kan daarvoor gestraft worden, met name Google is hier streng in!

Als je elkaars link hebt geplaatst, kun je de pagina's waar de links op staan aanmelden bij de zoekmachines. Je hoeft niet per se af te wachten totdat de ander zijn pagina heeft aangemeld, (als die dat al van plan is) je kunt dit ook zelf doen. Als vervolgens die pagina's zijn geindexeerd, is je link popularity dus verhoogd.

Je zult trouwens ook zien dat als je een mooie site maakt, met goede inhoud, er spontaan andere webmasters naar je site zullen gaan linken. Ook dat zorgt weer voor een hogere positie in de zoekmachines.

Keywords aanpassen

In een eerder artikel heb je al verschillende sites gezien die je helpen om je keywords te kiezen. Als je vervolgens je site hebt aangemeld, is het handig om te kijken hoe je site scoort in de rankings voor een bepaalde zoekterm. Je kunt hiervoor een site gebruiken als: SiteOwner.

Nu weet je dus de ranking van je pagina voor een bepaalde zoekterm, nu kun je de ranking nog proberen te verbeteren met behulp van het gratis programma: AgentWebRanking.
Hiermee kun je niet alleen de ranking van je site bekijken, je kunt ook suggesties krijgen voor het verbeteren van de ranking door het aanpassen van keywords, bijv. in de titel, meta-tags en de inhoud van de pagina.

TIP: Heb je een site gericht op Nederlandse surfers?
Gebruik dan ook Nederlandse keywords in je pagina en (bijna) geen Engelse!
Ga maar na: een Nederlandse zoeker zal doorgaans een Nederlandse zoekterm invullen, dus moet je zorgen dat die zoekterm ook in je pagina terugkomt en niet Engelse zoektermen. Ook heb je over het algemeen veel minder concurrentie van andere sites als je je richt op Nederlandse zoektermen, aangezien er veel meer Engelstalige sites op het web zijn.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]