Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Tips voor het Promoten van je Site

Je website kan één van de beste zijn die er is, als je hem niet promoot komt er geen kat! Maar hij moet eerst wel voldoen aan enkele eisen, hieronder enkele dingen waar je website zeker aan moet voldoen. Dan ben je al goed begonnen. ;)

- Zorg dat hij bliksemsnel laadt, als het 10 seconden duurt ben je de bezoeker al kwijt
- Overdrijf dus niet met afbeeldingen en ook achtergrondmuziek is zeer irritant! (of zorg dat de bezoeker het kan afzetten)
- Zorg dat de achtergrond niet in dezelfde kleuren als je tekst is want dat vermoeilijkt het lezen
- Zorg dat alle informatie binnen 3 - 4 klikken bereikbaar is
- Zorg voor een overzichtelijk menu
- Update/vernieuw regelmatig je website
- Stel je kort voor op de site en vertel de bezoekers waarom je de site gemaakt hebt
- Zie dat de bezoekers je kunnen contacteren of een bericht kunnen achterlaten (forum, gastenboek, e-mailadres, mailform, etcetera)
- Beantwoord mails van bezoekers zo snel mogelijk (kies een vast moment hiervoor)
- Zorg dat er geen dode links op je website staan!
- Zorg dat je site in alle schermresoluties er een beetje duidelijk opstaat
- Gebruik niet te veel frames (zorg eventueel ook voor een pagina zonder frames + zoekmachines zoeken alleen in frameloze pagina's )
- Test je site in verschillende resoluties + browsers (laat hem eventueel testen door vrienden, familie, etcetera.)

Ziezo... zorg dat je site aan deze eisen zowat voldoet. ;)
Zorg voor een goede server met zo weinig mogelijk reclame, en zorg misschien voor een redirect-URL ( www.naam.tk, naam.cjb.net, www.naam.be.tf, enzovoort. ), zodat de bezoekers niet een hele zin hebben getypt voor ze op je website zijn. :)
Zoals ik al zei, je moet ervoor zorgen dat je bezoekers terugkomen. Voor ze je site gevonden hebben natuurlijk, ze kunnen niet zomaar zeggen "ik ga nu naar www.naam.tk surfen zonder dat ze de url hebben, die moeten ze ergens gezien of gevonden hebben!
Zorg er dus voor dat je bekend wordt en dat lukt best gemakkelijk met deze tips:

- Meld je site aan bij startpagina's, dit kun je doen door naar de beheerder van een onderwerp dat iets met je site zou kunnen te maken hebben te mailen ( onderwerp@bepaaldestartpagina.com ), als dit niet zo is kun je het beste eens op de pagina kijken voor een e-mail adres of iets dergelijks (eventueel ook als linkpartner)

- Zet op je site linkpartners, mensen die een link op hun site zetten als jij er één terugzet daarvoor moet je gewoon de desbetreffende webmaster mailen

- Doe mee aan bijvoorbeeld: toplijsten en laat je bezoekers stemmen

- Meld je site aan bij grote maar ook kleinere zoekmachines, dit is nog altijd de beste manier om meer bezoekers op je website te krijgen.

- Nog een belangrijke manier om je website te promoten is de media. Klinkt misschien raar maar je kunt het altijd proberen. ;) Hier een lijst met enkele Belgische tijdschriften:
 - redactie@clickx.be;
 - Tzine@tijd.be;
 - redactie@indicator.be;
 - pr@best.be;
 - stijn@decursor.com;
 - roeland@decursor.com;
 - post@aanvang.net;
 - inside@best.be;
 - ibs@reference.be;
 - hetvolk@hetvolk.be;
 - freelist@fist.org;
 - news@internetaddict.be;
 - netties@dma.be;
 - bart.bettens@minoc.com;
 - ragepage@planetinternet.be;
 - redactie@up-to-byte.com;
 - redactie@webwereld.nl;
 - redactie@computeridee.be

- Nog een manier om je site te promoten is BannerXchange. Er staat wel tegenover dat je zelf een banner op je website zet. Hieronder enkele veelgebruikte:
 - Belvertising.be
 - 123Banners.com

- Wat je wel nodig hebt is een banner. Je kunt natuurlijk een grafisch programma downloaden en een mooie banner maken oftewel je banners gewoon online maken! Hieronder enkele aanraders:
 - Crecon.com
 - QuickBanner
 - AddDesigner
 - 3dTextMaker
 - AAA Banners

- Ook al ben je niet bezig met je website dan kun je nog je site promoten. Zet zo onder elke uitgaande e-mail je www-adres, onder elke bericht dat je post in een gastenboek, forum, praat erover op het chatkanaal.

- Eens iemand op je website is geweest en onder de indruk was praat hij er zeker over met vrienden, die op hun beurt ook een keer komen langs gesurft. :)

Veel succes!

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]