Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Welke Browsers en Resoluties worden gebruikt?

Een vraag die veel gesteld wordt door webmasters is: hoe kom ik er achter welke browsers en schermresoluties veel gebruikt worden door internetters? Deze vraag is belangrijk, omdat je site er in bijna iedere browser wel iets anders uitziet. Daarom is het handig als je ervoor kunt zorgen dat je site er in de meest gebruikte browsers goed uitziet. Bij schermresoluties speelt hetzelfde. In dit artikel geef ik aan waar je gegevens kunt vinden over het gebruik van browsers en schermresoluties door surfers.

Browsers en Resoluties

* TheCounter Stats: een handig overzicht vind je op TheCounter. Hier staan allerlei statistieken van sites die hun teller gebruiken. De statistieken komen dan ook van een brede groep internetters. Je ziet onder andere gegevens over: gebruikte browsers, schermresoluties, javascript ondersteuning, kleurdiepte en ondersteuning van Java. Bijkomend voordeel is dat je overzichten kunt zien die meer dan een jaar terug gaan. Zo kun je dus ontwikkelingen in de tijd van de bezoekersgegevens zien.

* W3Schools Stats: een site die je veel tegenkomt wanneer het over browserstatistieken gaat is W3Schools. Hier houdt men al tijden bij welke browser hun bezoekers gebruiken. Ook zijn er gegevens beschikbaar over de gebruikte schermresoluties.

* Browser News: de statistieken komen van verschillende bronnen, zodat je een betrouwbaarder beeld krijgt van het gebruik van de verschillende browsers. Naast de statistieken vind je hier nog veel meer informatie over browsers, bijvoorbeeld de laatste updates en patches die verschenen zijn voor een browser.

Je site testen

Nu een paar sites waar je je site kan bekijken in verschillende resoluties. Er zijn volgens mij geen sites of programmas meer waarmee je je site kunt testen in verschillende browsers. Je kunt het beste gewoon Internet Explorer en Firefox downloaden en je site daarmee direct testen.

* Pimgee Resolutie Check: je kunt je site hier testen in drie verschillende veelgebruikte schermresoluties. Om de pagina te testen hoef je alleen de URL in te voeren.

* AnyBrowser ScreenSizeTest: ook hiermee kun je je site eenvoudig testen in verschillende schermresoluties. Gewoon even je URL invullen en de resolutie waarin je de pagina wilt bekijken.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]