Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Gratis Color Pickers

Het is niet eenvoudig om allerlei hexadecimale nummercodes te onthouden als je kleuren aan het selecteren bent voor een bepaald ontwerp. Daarom is een color picker een handige tool voor een webontwerper. Met een color picker kun je eenvoudig bepalen wat de hexadeximale en de RGB waarde van een bepaalde kleur is. Daarna kun je die code in je pagina verwerken, zodat de juiste kleur weergegeven wordt.

Er zijn veel gratis color pickers te vinden op het web. Hieronder bespreek ik een aantal goede, gratis programma's.

Gratis Color Pickers Downloaden

* Color Schemer: dit vind ik de beste gratis color picker. Het programma is geen freeware, maar je kunt wel een gratis trial downloaden die 15 dagen blijft werken.

Grootste voordeel van Color Schemer is dat je na het selecteren van een bepaalde kleur van het kleurenpalet of van het web, je automatisch allerlei kleuren te zien krijgt die goed bij de gekozen kleur passen. Zo kun je op eenvoudige wijze een goed kleurenschema voor je pagina's samenstellen. Lees daarvoor wel eerst even de color tutorial door, zodat je weet waar je moet kijken om de bij elkaar passende kleuren te vinden.

Andere handige functies van Color Schemer zijn:

* ColorPic: met dit programma kun je eenvoudig de kleuren op het scherm selecteren. Er kan ingezoomd worden en je kunt heel precies een pixel uitkiezen. Je kunt meerdere palletten samenstellen en opslaan. De software is helemaal gratis en werkt prima in alle applicaties en browsers.

* Smart Color: freeware color picker in de stijl van het grafische programma Photoshop. Pluspunten van Smart Color zijn:

Lees ook:

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]