Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Gratis Fonts

Een font is een complete groep tekens (letters, nummers, leestekens) in een bepaald lettertype. Er zijn zeer veel verschillende fonts beschikbaar op het web. Een aantal fonts staat al op je systeem, omdat ze bij Windows (of een ander besturingssysteem) inzitten. Een paar van deze bekende fonts zijn bijvoorbeeld: Arial, Verdana, Times New Roman, Helvetica en Franklin Gothic.

Het kan handig zijn voor een webmaster om extra fonts te downloaden en te installeren. Niet om dit font dan te gebruiken voor de tekst op je website. De meeste bezoekers zullen dat speciale font immers niet op hun systeem hebben en zullen de tekst dus niet in dat lettertype zien.

Je kunt het font wel goed gebruiken voor het maken van tekst in een plaatje. Je kunt de tekst in het byzondere font gebruiken in je grafische programma en het plaatje dan opslaan als .gif of .jpg. Dan zullen je bezoekers het font wel kunnen zien, omdat het nu gewoon een plaatje is en ze het lettertype dan niet nodig hebben.

Op deze pagina geef ik een overzicht van sites waar je gratis fonts kunt vinden en downloaden.

Sites met Gratis Fonts

* 1001 Free Fonts: zeer veel verschillende fonts op deze site. Je vindt er fonts voor Windows en ook voor de Mac. De site wordt regelmatig geupdate met nog meer gratis fonts.

* Blue Vinyl Fonts: een prachtige site met een aantal hele fraaie fonts. Een groot aantal fonts is freeware en dus gratis te gebruiken.

* FontFreak: gratis fonts voor de PC en de MAC. De site wordt meerdere keren per week geupdate met nieuwe fonts. Ze hebben freeware en shareware fonts.

* FontFiles: honderden gratis fonts voor de PC en de MAC. De fonts zijn ingedeeld in een grote directory.

* Divide By Zero Fonts: collectie met meer dan 750 TrueType fonts. Je mag ze overal voor gebruiken, als je de fonts maar niet doorverkoopt. Naast de vele fonts, vind je er ook een tutorial over het maken van je eigen fonts.

* AcidFonts: gratis fonts voor Windows en de Macintosh. Ook zijn er een paar aparte categorieŽn met byzondere fonts zoals: Sci-Fi en Dingbats.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]