Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Gratis Foto's voor je Site

Misschien ben je soms op zoek naar een bepaald soort foto voor je site. Je wilt bijvoorbeeld een artikel illustreren met een mooie foto. Je kunt deze foto's natuurlijk zelf proberen te maken, maar vaak heb je daar de tijd of de middelen niet voor. Een andere mogelijkheid is om een kijkje te nemen bij de vele sites die gratis foto's aanbieden.

Op onderstaande sites vind je zogenaamde stock foto's die je meestal of royalty free, of zonder al te veel voorwaarden, mag downloaden en gebruiken voor je website.

iStockPhoto
Een bekende site voor royalty free foto's is iStockPhoto. Om foto's te downloaden en gebruiken moet je wel eerst credits kopen op hun site. Desondanks is iStockPhoto een prima site voor het vinden van foto's van goede kwaliteit.

Sites met Gratis Foto's

* Stock.xchng: ťťn van de betere plaatsen om foto's te vinden voor je site. De foto's worden gemaakt door amateurfotografen. Met onder meer de rubrieken: abstract, architectuur, computers, zakelijk, mensen, plaatsen en seizoensfoto's.

* FreeFoto: meer dan 50 rubrieken met gratis (voor privť en non-commercieel gebruik) foto's die je kunt downloaden. Onder andere deze categorieŽn: natuur, het verre oosten, auto's, militair en allerlei foto's van steden in de Verenigde Staten.

* EveryStockPhoto: een zoekmachine voor gratis foto's op het web. De index bevat meer dan vier miljoen foto's.

* Flickr: deze dienst wordt gebruikt voor het beheren en delen van foto's met anderen. Hier kunnen ook foto's gevonden worden die door derden gebruikt mogen worden. Let hierbij goed op de voorwaarden die gelden voor een specifieke foto, want niet alle foto's mogen zomaar gebruikt worden!

* DeviantART: grote online community waar veel foto's gedeeld worden. Let ook hier goed op de licentie van de afbeeldingen!

* morgueFile: heeft gratis foto's in de rubrieken: dieren, mensen, texturen, objecten, scenes en stil lifes.

* FreeImages.co.uk: een Britse site met meer dan 2500 gratis foto's die je kunt downloaden. Onder andere met foto's over huis en tuin, licht, sport en spel, werk, voedsel en koken en planeten.

* Freerange Stock: de afbeeldingen zijn allemaal minimaal 2400 x 1600 pixels en mogen zowel voor persoonlijke als commerciŽle projecten gebruikt worden. Je moet een gratis account aanmaken om de foto's te kunnen downloaden.

* Kavewall stock photo's: gratis stock foto's met een Creative Commons licentie. De foto's zijn geplaatst in rubrieken als: vakantie, glas, rook, steen, kantoor, speelgoed/spellen, hout en metaal.

* RGBStock.com: biedt meer dan 40.000 gratis stock foto's van hoge kwaliteit. Een gratis account is nodig om afbeeldingen te downloaden. Foto's kunnen gevonden worden via de zoekfunctie op de site.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]