Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Image Toolbar in IE 6 uitschakelen

Als je Internet Explorer 6 gebruikt dan zal het je al opgevallen zijn dat er een balkje verschijnt wanneer je met je cursor op sommige plaatjes gaat staan. Dit gebeurt automatisch bij plaatjes die groter dan 200x200 pixels zijn.

In het balkje, de zogenaamde Image Toolbar, staan ikonen waarmee je de volgende dingen met de afbeelding kunt doen:

Als webmaster zal je het misschien niet prettig vinden dat dit balkje verschijnt. Daar heeft Microsoft een oplossing voor bedacht. Met de codes hieronder kun je voorkomen dat de Image Toolbar verschijnt bij een plaatje.

Uitschakelen voor alle plaatjes

Als je de Image Toolbar wilt uitschakelen voor alle plaatjes op een bepaalde pagina dan moet je een meta-tag toevoegen. Plaats de volgende code in het <head> gedeelte van de pagina:

<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no" />

Uitschakelen voor één plaatje

Wil je de Image Toolbar slechts voor één, of een paar plaatjes uitschakelen, dan kun je het galleryimg attribuut toevoegen aan de <img>-tags van die plaatjes. Gebruik deze code:

<img src="bestandsnaam" height="hoogte" width="breedte" alt="Alt tekst" galleryimg="no" />

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]