Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Gratis Templates

In dit artikel bespreek ik een paar sites die gratis templates aanbieden. Een template is ideaal voor iemand die niet te veel tijd wil besteden aan het maken van een layout voor zijn site. Je kunt namelijk gewoon de template downloaden en het gebruiken als het ontwerp van je site, zodat je je bezig kan gaan houden met de inhoud van de pagina. Ook is het handig om wat templates te bekijken als je gewoon wat inspiratie wilt opdoen voor een (nieuw) ontwerp.

Professionele templates van 4Templates: op 4Templates zijn vele XHTML / CSS templates te krijgen van hoogwaardige kwaliteit. Deze templates zijn niet gratis, maar al verkrijgbaar vanaf zo'n $20. Ook zijn er diverse Flash templates te downloaden. Er is documentatie aanwezig om je op weg te helpen met je nieuwe template.
Bezoek de 4Templates website voor meer informatie.


Aanbieders templates

* Free CSS Templates: biedt honderden gratis templates aan. Alle templates zijn zonder tabellen opgemaakt (tableless) en maken gebruik van geldige XHTML en CSS code. De templates maken slechts spaarzaam gebruik van afbeeldingen. De templates zijn gratis voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik, maar de maker vraagt wel om een link naar FreeCSSTemplates.org te plaatsen.

* Open Source Web Design: alle templates zijn open-source, hoewel de precieze licentie verschilt van template tot template. Een link terug naar OSWD.org wordt aangemoedigd, maar is niet verplicht. Er zijn inmiddels meer dan 2000 templates te downloaden. Een overzicht van de meest populaire templates op de site zijn hier te vinden.

* Free Web Templates: heeft meer dan 200 gratis templates beschikbaar. Er zijn templates in: HTML, DHTML en Flash/Swish. Je kunt de templates ook bekijken per thema, bijv. Business, Fanclub en Gaming.

* Free Site Templates: ook Free Site Templates heeft veel verschillende templates die je gratis kunt downloaden. De templates zijn onderverdeeld in verschillende categorieŽn: Speed Demons, Frames, No-Frames, Kids, Holidays, Elements, Dreamweaver en Flash.
Er is ook een uitleg beschikbaar over hoe je de templates moet downloaden en aanpassen.

* Elated PageKits: de site Elated noemt zijn templates "PageKits". Er zijn er in totaal 34 beschikbaar. Er zitten hele mooie en kleurrijke templates tussen!

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]