Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Boeken over CSS3

Op deze pagina vind je een selectie boeken over CSS. Met Cascading Style Sheets kun je de presentatie van webpagina's bepalen. CSS3 is de meest recente uitbreiding van de CSS-standaard.

Het is nuttig om naast het doornemen van een online CSS cursus ook één van deze Nederlandstalige boeken te lezen om uitgebreide en diepgaande informatie te krijgen.

N.B. De boeken op deze pagina behandelen vooral CSS. Op de pagina met HTML boeken staan meerdere boeken die naast HTML tevens CSS behandelen.

CSS Boeken

Websites opmaken met CSS...zoals het hoort
Websites opmaken met CSS...zoals het hoort

Mark Creeten

Paperback, 210 pagina's

Beschrijving: Websites zijn vandaag hét visitekaartje van uzelf of uw bedrijf: ze vormen immers vaak het eerste contactpunt met een klant. Een goede site zal veel bezoekers lokken en doen terugkeren; een site met fouten of een slechte structuur kan bezoekers afschrikken. Het is daarom heel belangrijk dat u zich houdt aan een aantal uitgangspunten en webstandaarden, zodat uw site op elke browser - ongeacht het platform - goed weergegeven wordt.

In dit boek maakt u kennis met de opbouw en structuur van een site en gebruikt u CSS (Cascading Style Sheets) om een efficiënte opmaak te ontwikkelen die snel en zonder problemen aangepast kan worden.

Dit boek is een naslagwerk én een wegwijzer. Beginners zullen na een grondige kennismaking met HTML en CSS aan de hand van een concreet project een website ontwikkelen en vormgeven. Voor gevorderde gebruikers biedt dit boek praktische suggesties en een nieuwe, klare kijk op het gebruik van CSS.

» Websites opmaken met CSS...zoals het hoort is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Het beste van CSS
Het beste van CSS

Ward van der Put

Paperback, 224 pagina's

Beschrijving: Cascading Style Sheets (CSS) is in stilte uitgegroeid tot dé internetstandaard voor het vormgeven van webpagina's en websites. CSS is zelfs onmisbaar geworden voor het visuele ontwerp van moderne websites. In Het beste van CSS leert u de belangrijkste CSS-technieken die professionele webdesigners bijna dagelijks gebruiken. Dankzij de heldere uitleg en de vele voorbeelden is het boek geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Ervaren webdesigners vinden in Het beste van CSS veel actuele ontwikkelingen. Het boek gaat uitgebreid in op innovaties in CSS3. Daarnaast bespreekt het de ondersteuning van CSS in de nieuwste generatie webbrowsers, waaronder Windows Internet Explorer 7 en Mozilla Firefox 2.

» Het beste van CSS is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek CSS 2.1 en 3
Handboek CSS 2.1 en 3

Erwin Olij

Paperback, 238 pagina's

Beschrijving: Dit boek behandelt het opmaken van webdocumenten met behulp van Cascading Style Sheets (CSS). Laat HTML voor de vormgeving van webpagina's achterwege. HTML is geen opmaaktaal en is hiervoor ook niet bedoeld, ook al vindt u links en rechts in HTML schijnbaar voldoende mogelijkheden voor het opmaken van webdocumenten. CSS bevat veel meer opties en is flexibeler in het gebruik.

De ontwikkeling van Cascading Style Sheets gaat terug naar 1996. Het World Wide Web Consortium (W3C), de toezichthouder op het web, publiceerde toen de specificaties van CSS level 1. Een nieuwe denkrichting voor het vormgeven van HTML-documenten was geboren: geen HTML-opmaakregels meer in de HTML-code, maar CSS-instructies in een apart stijlblok of extern stijlblad. De vormgeving en de inhoud van een webpagina werden uit elkaar getrokken. De aanbeveling van CSS2 verscheen in 1998 en is inmiddels grondig herzien. Hoewel CSS 2.1 nog niet af is, wordt al meer dan zes jaar gesleuteld aan de opvolger, CSS3. Dit boek behandelt de principes van CSS 2.1 en blikt stevig vooruit op CSS3.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

» Handboek CSS 2.1 en 3 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


HTML en CSS - de basis, 3e editie
HTML en CSS - de basis, 3e editie

Andree Hollander

Paperback, 272 pagina's

Beschrijving: De derde editie van de bestseller 'HTML en CSS - de basis' bevat nog steeds de stapsgewijze opbouw waarmee een beginner kan leren handmatig websites te maken. Maar nu zijn HTML5 en CSS3 gebruikt, de nieuwste versies van de bouwstenen van internet. HTML beschrijft de structuur en inhoud en CSS de vormgeving van uw website.

Een greep uit de inhoud:

» HTML en CSS - de basis, 3e editie is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript
Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript

Peter Kassenaar

Paperback, 462 pagina's

Beschrijving: (X)HTML, CSS en JavaScript vormen de drijvende kracht achter de hedendaagse website. Niet alleen kennis van deze onderdelen, maar ook van de onderlinge interactie is van cruciaal belang om een gelikte, gebruiksvriendelijke en moderne website te ontwikkelen. In het 'Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript' laat internetexpert Peter Kassenaar u zien hoe u gebruikmaakt van genoemde technieken, maar vooral ook hoe u ze optimaal laat samenwerken. Het resultaat is een website die zich aan de huidige webstandaarden conformeert en in alle gangbare browsers optimaal presteert.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

» Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


HTML en CSS voor Dummies
HTML en CSS voor Dummies

Ed Tittel & Jeff Noble

Paperback, 380 pagina's

Beschrijving: Alles wat u moet weten over HTML, CSS en het web.

Ontdek een schat aan online voorbeelden, tips en downloads. U hoeft geen doorgewinterde programmeur te zijn om fantastische webpagina's te maken. Met de kennis die u uit dit boek haalt kunt u voortaan uw eigen webpagina's gaan plannen, bouwen, testen en publiceren.

Dit boek laat u niet alleen zien welke codes en elementen u daarbij nodig hebt - het zorgt er ook voor dat u er vooral heel veel plezier aan beleeft! Tot slot wordt het laatste nieuws over mobiel webdesign, HTML5 en CSS3 natuurlijk niet overgeslagen.

» HTML en CSS voor Dummies is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]