Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Boeken over Flash

Hieronder vind je een selectie boeken die speciaal over Flash CS5 gaan. Flash is een programma dat ontwikkeld wordt door Adobe en waarmee je animaties en filmpjes kunt maken. Flash CS5 is de meest recente Flash-versie en de opvolger van Flash CS4. Ook van Flash CS4 hebben we nog boeken op deze pagina staan.

Flash wordt heel veel gebruikt op websites. De meeste browsers zijn standaard voorzien van de Flash-plugin waardoor praktisch alle bezoekers van je site de filmpjes kunnen zien.

Naast boeken die de beginselen van Flash behandelen vind je hieronder ook boeken over ActionScript, een taal waarmee je programma's kunt maken die de interactiviteit van een Flash-animatie sturen. ActionScript is vooral geschikt voor mensen die al enige ervaring met Flash hebben.

Homepage-Maken Tip

Online Opleiding Flash
Met de opleiding flash kunt u vanaf uw werkplek of thuis snel aan de slag met Flash. In twaalf wekelijkse lessen leert u Flash kennen. U maakt een tijdens de opleiding een Flash website. U kunt in principe zelf uw studietempo bepalen.

Flash CS5 Boeken

Adobe Flash CS4 Classroom in a Book + CD-ROM
Basiscursus Flash CS5 en ActionScript 3.0

Jean-Francois Roebers

Paperback, 270 pagina's

Beschrijving: Als beginnende gebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met Adobe Flash Professional CS5 en ActionScript 3.0.

Flash CS5 is het programma om animaties of interactieve onderdelen te maken voor websites, cd-roms en AIR-applicaties. In deze Basiscursus beschrijft Jean-Francois Roebers de basiselementen van dit veelzijdige programma. Met behulp van oefeningen leert u tekenen, importeren en de verschillende animatietechnieken. ActionScript is de programmeertaal waarmee je in Flash handelingen toevoegt.

Als u nog niet met de nieuwe versie 3.0 werkt, is het tweede deel van dit boek echt iets voor u. Hier gaan we uitgebreid in op ActionScript 3.0. Stap voor stap gaat u aan de hand van praktische voorbeelden vanaf de basis met ActionScript aan de slag. Zo leert u verschillende classes maken met arguments, DispatchEvent, getters en setters. Programmeerervaring is hier niet voor nodig!

'Basiscursus Flash CS5 en ActionScript 3.0' is niet alleen geschikt voor Flash CS5, u kunt het ook gebruiken als u werkt met Flash CS3 of CS4. Bij dit boek horen oefenbestanden die via de site van de uitgever gedownload kunnen worden.

Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs en op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig hebt.

» Basiscursus Flash CS5 en ActionScript 3.0 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Adobe Flash CS5 Classroom in a Book (Nederlandstalige editie)
Adobe Flash CS5 Classroom in a Book (Nederlandstalige editie)

Adobe Creative Team

Paperback, 392 pagina's

Beschrijving: De snelste en meest complete manier om te leren werken met Adobe Flash Professional CS5.

Met 'Classroom in a Book', de succesvolle serie met praktijkgerichte werkboeken voor softwaretraining, krijgt u de functies van Adobe-software snel onder de knie. Classroom in a Book biedt wat geen enkel ander boek of trainingsprogramma biedt: een officiële serie trainingen ontwikkeld door experts bij Adobe zelf.

'Adobe Flash CS5 Classroom in a Book' behandelt in tien lessen de belangrijkste mogelijkheden van Flash, de populairste omgeving voor het maken van rijke, interactieve webcontent. U leert bijvoorbeeld hoe u animaties maakt, omgaat met statische en dynamische tekst, werkt met de tijdlijn en video of geluid importeert. Dankzij talloze tips, bijdragen van experts en aansprekende voorbeelden wordt u een productieve en ervaren gebruiker van Flash. U kunt het boek van begin tot eind doorwerken of alleen die lessen lezen waarin u geïnteresseerd bent. Voor gebruikers van de Engelse versie is achter in het boek een handige woordenlijst opgenomen.

Leer hoe u fraaie Flash-projecten met geavanceerde animaties ontwerpt, video en geluid importeert, interactieve knoppen of animaties maakt en de Flashmogelijkheden uitbreidt met ActionScript 3.0. Met krachtige vernieuwde functies als Text Layout Format, het gereedschap Deco en de afspeelmogelijkheid voor externe video kunt u nog sneller en gemakkelijker Flash-sites ontwerpen.

Inclusief dvd met lesbestanden. De software Adobe Flash Professional CS5 is niet inbegrepen bij dit boek.

» Adobe Flash CS5 Classroom in a Book (Nederlandstalige editie) is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek Flash CS5
Handboek Flash CS5

Peter Kassenaar

Paperback, 459 pagina's

Beschrijving: Flash CS5 is het ultieme gereedschap om professionele en gelikte (web)applicaties te ontwikkelen. Dankzij de brede ondersteuning door alle populaire browsers en uit-gebreide mogelijkheden voor mobiele apparaten is Flash hét ontwikkelgereedschap bij uitstek geworden.

In het 'Handboek Flash CS5' laat Peter Kassenaar u kennismaken met de mogelijkheden van dit krachtige pakket. U leert hoe u tekent, kleurt, animeert en publiceert. Tevens maakt u kennis met de achterliggende programmeertaal ActionScript en leert u Flash-applicaties te publiceren, onder andere naar Adobe AIR. Aan de hand van helder beschreven theorie en praktische workshops hebt u het programma in no-time onder de knie.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

Dit boek is gebaseerd op de Nederlandse versie van Flash CS5, maar is door de opzet ook te gebruiken bij de Engelse versie van de software.

» Handboek Flash CS5 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Flash CS4 Boeken

Adobe Flash CS4 Classroom in a Book + CD-ROM
Adobe Flash CS4 Classroom in a Book + CD-ROM

Adobe Creative Team

Paperback, 368 pagina's

Beschrijving: Met Classroom in a Book, de succesvolle serie met praktijkgerichte werkboeken voor softwaretraining, krijgt u de functies van Adobe software snel onder de knie. Classroom in a Book biedt wat geen enkel ander boek of trainingsprogramma biedt: een officiële serie trainingen ontwikkeld door experts bij Adobe zelf.

'Adobe Flash CS4: Classroom in a Book' behandelt in tien lessen de belangrijkste mogelijkheden van Flash, de populairste omgeving voor het maken van rijke, interactieve webcontent. U leert bijvoorbeeld hoe u animaties maakt, omgaat met statische en dynamische tekst, werkt met de tijdlijn en video of geluid importeert. Dankzij talloze tips, bijdragen van experts en aansprekende voorbeelden wordt u een productieve en ervaren gebruiker van Flash. U kunt het boek van begin tot eind doorwerken of alleen die lessen lezen waarin u geïnteresseerd bent. Voor gebruikers van de Engelse versie is achter in het boek een handige woordenlijst opgenomen.

» Adobe Flash CS4 Classroom in a Book + CD-ROM is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Flash CS4 - de basis
Flash CS4 - de basis

Hedwig van Groenendaal

Paperback, 222 pagina's

Beschrijving: Al jaren is Flash het populairste programma om interactieve internettoepassingen te maken. Complete websites, spelletjes, banners, animaties, zelfstandige applicaties, cd-romproducties ... de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit boek leert u stap voor stap effectief werken met Flash. Voortaan maakt u in een handomdraai zelf indrukwekkende animaties en andere Flash-toepassingen.

Een greep uit de inhoud:

» Flash CS4 - de basis is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek Flash CS4
Handboek Flash CS4

Peter Kassenaar

Paperback, 430 pagina's

Beschrijving: Flash CS4 is het ultieme gereedschap om professionele en gelikte (web)applicaties te ontwikkelen. Dankzij de brede ondersteuning door alle populaire browsers en uitgebreide mogelijkheden voor mobiele apparaten is Flash hét ontwikkelgereedschap bij uitstek geworden. In het Handboek Flash CS4 laat Peter Kassenaar u uitgebreid kennismaken met de mogelijkheden van dit krachtige pakket. U leert hoe u tekent, kleurt, animeert en publiceert.

Tevens maakt u kennis met de achterliggende programmeertaal ActionScript en leert u werken met Adobe Device Central CS4. Aan de hand van helder beschreven theorie en praktische workshops hebt u het programma snel onder de knie.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

Dit boek is gebaseerd op de Nederlandse versie van Flash CS4, maar is door de opzet ook te gebruiken bij de Engelse versie van de software.

» Handboek Flash CS4 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Basiscursus Flash CS4
Basiscursus Flash CS4

Jean- Francois Roebers

Paperback, 251 pagina's

Beschrijving: Als beginnende gebruiker maakt u in deze Basiscursus kennis met Adobe Flash CS4.

Flash CS4 is het programma om animaties of interactieve onderdelen te maken voor websites en cd-rom. In deze basiscursus leert u omgaan met de basiselementen van dit veelzijdige programma. Er is aandacht voor tekenen en verschillende animatietechnieken. Ook gaat dit boek in op de meer complexe elementen, zoals het maken van filmclips, het laden van .swf-bestanden en interactiviteit tussen verschillende tijdlijnen. Cuepoints in video-bestanden komen ook aan bod. De basis van ActionScript 2 èn 3 wordt besproken. U werkt in dit boek met praktische voorbeelden waarbij de oefenbestanden gedownload kunnen worden.

Flash CS4 is onderdeel van de Creative Suite 4. Flash is geïntegreerd met andere Adobe programma’s, zoals Photoshop en Illustrator. Deze integratie komt dan ook uitgebreid aan bod.

Dit boek besteedt ook aandacht aan de nieuwe functies van Flash CS4, zoals objectgebaseerde animatie, 3D-transformatie, het Bone-gereedschap, de bewegingseditor en vooraf ingestelde bewegings-tweens.

Alle basisvaardigheden worden stapsgewijs en op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat je in de dagelijkse praktijk nodig hebt.

» Basiscursus Flash CS4 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]