Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Boeken over Google

De zoekmachine Google is in korte tijd uitgegroeid tot de populairste zoekmachine ter wereld.

Op deze pagina staan een aantal boeken die specifiek over Google gaan. Onderwerpen die in deze boeken behandeld worden zijn onder meer het behalen van hogere posities in Google en zoektips. Ook zijn er boeken die over een specifieke dienst van Google gaan, zoals Google Adwords, Google Analytics en SketchUp.

Hogere ranking in Google / SEO

Uw website in de top 10 van GOOGLE
Uw website in de top 10 van GOOGLE

Visual Steps

Paperback, 175 pagina's

Beschrijving:Informatie opzoeken en aankopen doen, gebeurt tegenwoordig massaal op internet. Een interessante website is onmisbaar voor grote en kleine bedrijven, organisaties, clubs en verenigingen. Met uw website informeert u uw potentiële klanten en biedt u uw producten aan. Of werft u leden voor uw vereniging en verstrekt informatie.

Een website (laten) maken, is niet zo moeilijk. De kunst is om gevonden te worden op internet tussen die miljoenen andere websites. Zoekmachine Google speelt daarbij een heel belangrijke rol. In de Basisgids 'Uw website in de TOP 10 van GOOGLE' leren de auteurs van Studo Visual Steps u hoe u Google inzet om bezoekers naar uw website te leiden. Na het doorwerken van dit boek bent u in staat om uw eigen website te (laten) optimaliseren voor Google.

U houdt daarbij onder andere rekening met een Google-vriendelijk ontwerp van uw site en let op het gebruik van de juiste zoekwoorden, hyperlinks en ankerteksten. Daarnaast leert u een Google Adwords-campagne opzetten. U krijgt handige tips en praktische stappenplannen en leert de resultaten van uw inspanningen beoordelen met de gratis Google webmasterhulpprogramma's.

Doel is om hoog op pagina 1 van zoekresultaten in de Google te eindigen en uw website onder de aandacht te brengen van miljoenen bezoekers!

Een greep uit de onderwerpen:

Geschikt voor: Dit boek is zowel geschikt voor gebruikers die zelf een website hebben gebouwd als voor website-eigenaren die goed geïnformeerd willen nagaan of hun site optimaal gepromoot wordt door de webontwikkelaar.

» Uw website in de top 10 van GOOGLE is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Google marketing
Google marketing

Mark Jansen

Paperback, 176 pagina's

Beschrijving: Het aantal webwinkels en de consumentaankopen op internet stijgen explosief en steeds meer bedrijven proberen meer omzet te halen via internet. Hoe kun je nog opvallen tussen miljoenen websites? Het lanceren van een website alleen is zeker niet voldoende. U moet ervoor zorgen dat uw website snel wordt gevonden door bezoekers en klanten.

Gelukkig hebt u het heft in eigen hand. De meeste internetbezoekers beginnen hun zoektocht in Google. U kunt er zelf voor zorgen dat uw website snel wordt gevonden en hoog eindigt in de lijst van zoekresultaten. Daardoor trekt u veel meer geïnteresseerde bezoekers naar uw website en haalt u gegarandeerd meer omzet en rendement uit uw website.

Dit boek legt duidelijk uit hoe Google werkt en wat u zelf kunt doen om sneller gevonden te worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het optimaliseren van de website om hoger te eindigen in de lijst van zoekresultaten (zoekmachineoptimalisatie of SEO) en betaalbare marketingmogelijkheden als Google AdWords (zoekmachinemarketing of SEM). Er is gekozen voor een praktische aanpak met veel aansprekende voorbeelden en nuttige tips. Daarmee is dit boek onmisbaar voor iedereen die wil dat zijn of haar website snel gevonden wordt op internet en de concurrentie te slim af wil zijn.

» Google marketing is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Boeken over Google diensten (Adwords, Analytics, Sketchup etc.)

Scoren met Google AdWords
Scoren met Google AdWords

Paul Aelen, Hans Postma

Paperback, 108 pagina's

Beschrijving: Dit boek leert u stap voor stap alles wat u moet weten om zelf met Google AdWords aan de slag te gaan. Aan de hand van instructies en schermvoorbeelden leert u hoe u een Adwords campagne moet opzetten en beheren.. Vervolgens leert u hoe u een maximaal resultaat kunt behalen door middel van meting en optimalisatie van uw campagne. U krijgt aan het einde van elk hoofdstuk concrete taken mee, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Een greep uit de inhoud:

» Scoren met Google AdWords is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Scoren met Google Analytics
Scoren met Google Analytics

Erwin Boogert

Paperback, 108 pagina's

Beschrijving: In dit boek leert u stap voor stap alles wat u moet weten over Google Analytics. Aan de hand van overzichtelijke stappen en schermvoorbeelden leert u in een snel tempo hoe u Google Analytics voor uw website kunt opzetten en inrichten. Ook leert u wat u kunt meten, hoe u moet weten en hoe u de resultaten kunt weergeven in duidelijke rapportages. Tevens krijgt u beknopte tips en trucs die u helpen om meer uit Google Analytics te halen en bekende problemen eenvoudig op te lossen.

Een greep uit de inhoud:

» Scoren met Google Analytics is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


3D tekenen met Google Sketchup
3D tekenen met Google Sketchup

Marian van Olst

Paperback, 176 pagina's

Beschrijving: Google Sketchup is een 3D-tekenprogramma dat populair is bij architecten, ontwerpers en stylisten die een alternatief zoeken voor kostbare CAD-tekensoftware, maar toch behoefte hebben aan een veelzijdig en professioneel 3D-tekenprogramma.

Dit boek is een praktische gids voor amateurs, professionals en studenten die willen leren hoe je 3D-ontwerpen met Google SketchUp maakt. U maakt eerst kennis met de menu's en de gereedschappen en gaat vervolgens stap-voor-stap aan de slag met het opzetten van een 3D-tekening. Het boek bevat veel aansprekende voorbeelden, bijvoorbeeld van interieurontwerpen. Het is geschikt voor SketchUp Light en SketchUp Pro en gebaseerd op versie 8, maar ook geschikt voor versie 7.

Dit boek is geheel in kleur uitgevoerd waardoor de schermafbeeldingen in het boek exact overeenkomen met wat u op het eigen scherm ziet. Iedereen kan leren werken met Google SketchUp!

» 3D tekenen met Google Sketchup is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


SketchUp...voor Kids
SketchUp...voor Kids

César Cleijn

Paperback, 200 pagina's

Beschrijving: Dit leuke en praktische werkboek, voorzien van veel voorbeelden en illustraties, laat kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot 14 jaar zien hoe je zelf driedimensionale tekeningen maakt. Je kruipt als maker in je eigen 3D-bouwsels.

De meeste tekenprogramma's die je kent zijn tweedimensionaal. Je kunt er een tekening in maken, maar het blijft plat. SketchUp verandert je platte tekening in een 3D-tekening. Simpel gezegd betekent het dit: je tekent een vierkant en SketchUp maakt er een kubus van. Daarvoor heeft SketchUp speciale gereedschappen.

Vanuit dit idee kun je hutten bouwen, huizen metselen, meubels timmeren, een zwembad in de tuin graven en ga zo maar door. Dit is het principe van SketchUp: alles is 3D. Er gaat een wereld voor je open als je met SketchUp werkt. Een echte, levende wereld, maar je moet natuurlijk wel met het programma leren werken. In dit boek leer je er alles over.

» SketchUp...voor Kids is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Ontwerp je huis, tuin en keuken met Google SketchUp
Ontwerp je huis, tuin en keuken met Google SketchUp

Frank Fritschy

Paperback, 288 pagina's

Beschrijving: Google SketchUp is een fantastisch programma waarmee u elk voorwerp driedimensionaal op uw computer kunt nabouwen. SketchUp is gratis te downloaden. Met dit boek heeft u de basis razendsnel onder de knie en bent u al gauw in staat om uw eigen huis of bedrijf na te bouwen of te ontwerpen.

U leert hoe u door alle kamers en ruimtes kunt lopen en vindt tips om uw wandeling op bewegend beeld vast te leggen. Verder bevat dit boek informatie om uw huis op de virtuele aardbol van Google Earth te plaatsen, zodat iedereen uw creatie op internet kan bewonderen. Voor de professioneel ontwerpers is SketchUp Pro ontwikkeld. Ook zij vinden in dit boek een schat aan informatie en tips waarmee indrukwekkende afbeeldingen en animaties voor opdrachtgevers kunnen worden gemaakt.

Vooral voor deze groep zegt een enkel plaatje meer dan duizend woorden en dat geldt ook voor dit prachtige geïllustreerde boek waarin vele inspirerende afbeeldingen van SketchUp-modellen een waardevolle aanvulling vormen op de informatieve tekst.

» Ontwerp je huis, tuin en keuken met Google SketchUp is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Boeken over het bedrijf Google

Wzgd? Wat zou Google doen?
Wzgd? Wat zou Google doen?

Jeff Jarvis

Hardcover, 617 pagina's

Beschrijving:

Hoe doen ze dat?

Geen enkel bedrijf, overheidsinstelling of stichting is er in geslaagd om zo optimaal te profiteren van de mogelijkheden van het internet als Google. En dus is het verstandig u bij (internet)beslissingen af te vragen: WAT ZOU GOOGLE DOEN?

Jeff Jarvis heeft een van de populairste blogs over media en nieuws: buzzmachine.com. in 'WZGD?' legt hij in een scherp en geestig betoog uit wat Google doet en hoe. Want op internet gaat alles anders. De gebruikers maken er de dienst uit. Bedrijven moeten niet langer praten tegen hun klanten, maar juist naar ze luisteren. Ze moeten hun producten niet langer beschermen, maar juist openstellen. Google begrijpt dat.

Jeff Jarvis laat zien hoe Google dat doet - en hoe iedereen dit kan vertalen naar zijn eigen bedrijf. Zo toont hij wat 2.0 voor bedrijven kan betekenen en hoe internet niet alleen de consumentenmacht mobiliseert, maar ook de maatschappelijke verhoudingen op hun kopt zet.

» Wzgd? Wat zou Google doen? is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


De macht van Google
De macht van Google

Peter Olsthoorn

Paperback, 238 pagina's

Beschrijving: Even duizelingwekkend als fascinerend is de groei van Google als poort naar informatie en amusement. 'Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder Google', is een veelgehoorde uitspraak. Er ligt een blind vertrouwen aan ten grondslag, maar weten we ook wat Google met ons gebruik van het net doet? De zoekresultaten worden steeds persoonlijker en met informatie over ons surfgedrag worden zogenaamd 'gratis' diensten betaald. We zijn producent geworden voor Google en Google wil onze persoonlijke adviseur worden. Waar gaat dat heen?

Dit boek analyseert de voordelen en risico's van de toenemende macht van de onderneming. Het is geen aanklacht, maar een kritische analyse op basis van feiten.

» De macht van Google is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Google Minds (Nederlandstalig)
Google Minds (Nederlandstalig)

Richard Brandt

Paperback, 221 pagina's

Beschrijving: Iedereen gebruikt Google. Maar wat weten we over de oprichters, Larry Page en Sergey Brin? Weten we hoe ze denken en wat hen drijft? Wat hun toekomst - strategie voor Google is? Kruip in de huid van Larry en Sergey en leer hoe het bedrijf onlosmakelijk verbonden is met zijn oprichters. Alles wat Google onderneemt en uitstraalt hangt samen met hun ideeën en ambities.

Sergey is de idealistische techneut: van hem komen de dromen en nieuwe toepassingen. Larry is de praktische business-strateeg: hij ziet de kansen en weet de dromen ook te realiseren. Samen werken ze bijna als de twee helften van één brein.

Richard Brandt sprak met hen, met het management en hun medewerkers om zo in het hoofd van de oprichters te kijken. Hij laat onder meer zien dat de expansie van Google naar andere platforms zoals e-mail, mobiele telefoons en tv altijd aansluit bij hun definitie van het begrip search. En dat ze de katalysator van grotere veranderingen in de hele industrie willen zijn. Ook de politieke en internationale vraagstukken over privacy en censuur komen aan de orde.

'Google Minds' is een intrigerend en inspirerend boek over ambitie, visie, ondernemerschap en technologische ontwikkeling.

» Google Minds (Nederlandstalig) is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Boeken over zoeken met Google

De Google Code
De Google Code

Henk Van Ess

Paperback, 136 pagina's

Beschrijving: Verander uw manier van zoeken met Google en vind informatie die voor anderen verborgen blijft!

Zoeken met Google levert vaak een overdosis aan informatie op. Hoe vindt u nu precies datgene wat u wilt? Simpel: zoek slim en leer denken zoals Google zelf! Internetexpert en zoekspecialist Henk van Ess heeft een zoekmethode ontwikkeld die leidt tot een veel kortere lijst met meer relevante antwoorden. Verdoe geen tijd meer met het doorspitten van duizenden zoekresultaten, maar ga recht op het goede antwoord af. De Google Code zet de normale manier van zoeken op zijn kop: je stelt geen vraag, maar voorspelt het antwoord.

Aan de hand van talloze zoekvoorbeelden en schermafbeeldingen leert u de Google Code kennen. U hoeft niet eens achter een computer te zitten om de Google Code onder de knie te krijgen. Al lezende kruipt u in de huid van Google en leert u precies hoe u ervoor kunt zorgen dat Google al zijn geheimen prijsgeeft. De Google Code is direct toepasbaar en zal u veel tijd besparen.

» De Google Code is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Basisgids Google
Basisgids Google

Studio Visual Steps

Paperback, 269 pagina's

Beschrijving: Voor de meeste computergebruikers staat Google voor zoeken op internet. Dat was tot enkele jaren geleden zo, maar inmiddels heeft Google een groot aantal toepassingen ontwikkeld. Deze kunt u gratis downloaden en installeren. 'Basisgids Google' maakt u wegwijs in de vele programma's van Google. Zo leert u gebruik te maken van de toepassingen van Google die het vinden van informatie op internet en de computer net even iets makkelijker maken. Met Google Earth kunt u uw vakantiebestemming van tevoren vanuit de lucht bekijken en met de routeplanner Google Maps stippelt u uw route eenvoudig uit.

In dit boek wordt ook aandacht besteed aan het maken en beheren van een online agenda die u op elke computer kunt raadplegen en aanpassen. En wat dacht u ervan om deel te nemen aan discussiegroepen over door u gekozen of aangemaakte onderwerpen in Google Discussiegroepen? Met het programma Google Talk kunt u chatten en zelf gratis telefoneren. Als u graag een dagboek of reisjournaal op internet wilt publiceren, kunt u een weblog maken met Blogger of misschien een eenvoudige website met Google Sites. Google beschikt ook over een eenvoudig tekstverwerkingprogramma waarmee u uw documenten online opslaat en op elke computer kunt bekijken en bewerken. Een tekst of website vertalen, is een fluitje van een cent met Google Vertalen. Tenslotte maakt u kennis met het populaire fotobewerkingsprogramma Picasa, waarmee u eenvoudig uw foto's kunt bewerken en delen met anderen.

Een greep uit de onderwerpen:

» Basisgids Google is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]