Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Boeken over Java

Een selectie van boeken over de programmeertaal Java. Met Java kun je zelf computerprogramma's schrijven.

Homepage-Maken Tip

Opleiding Java
Tijdens de opleiding java wordt u in korte tijd opgeleid tot specialist op het gebied platform onafhankelijk programmeren. Java wordt op het internetgebied ingezet om krachtige, gecompliceerde applicaties te ontwikkelen voor zowel de client als de server.

Java Boeken

Java voor studenten
Java voor studenten

Douglas Bell, Mike Parr

Paperback, 533 pagina's

Beschrijving: De vierde editie van Java voor studenten borduurt voort op de hoogst succesvolle samenstelling van de voorgaande edities en biedt een heldere inleiding in programmeren in Java. Douglas Bell en Mike Parr gebruiken een op graphics en GUI gebaseerde aanpak waardor studenten vlot leren programmeren in de taal Java. De onderwerpen passeren stapsgewijs de revue waarbij de moeilijkheidsgraad telkens iets hoger wordt. Voor de gebruiker overbodige technische achtergronden komen in dit boek niet aan de orde: het benadrukt vooral hoe leuk programmeren kan zijn en bevat aan heet eind van elk hoofdstuk oefeningen waarmee de opgedane kennis in praktijk kan worden gebracht.

In dit boek o.a.:

» Java voor studenten is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek ObjectgeoriŽnteerd programmeren en Java
Handboek ObjectgeoriŽnteerd programmeren en Java

Jan Beurghs

Paperback, 330 pagina's

Beschrijving: ObjectgeoriŽnteerd programmeren (OOP) is al een aantal jaren een belangrijke manier om software te produceren, die qua aanpak veel verschilt van voorafgaande methodologieŽn. Alhoewel het vakgebied zelf min of meer duidelijk omschreven raakt, is dat op het vlak van de vakdidactiek zeker niet het geval. Hoogstwaarschijnlijk staan ons met de meest recente ontwikkelingen rond Model Driven Architecture (MDA) en de normering van de Unified Modeling Language (UML) nog zeer ingrijpende veranderingen te wachten, waardoor de studie van traditionele OOP-talen als Java of C++ wel eens grotendeels overbodig zou kunnen worden.

Als informaticus en docent met jarenlange ervaring heeft de auteur in dit boek geprobeerd om zowel op technisch als didactisch onderbouwde manier een solide basis aan te bieden, een basis waarop een beginnend programmeur kan steunen om zich nu, maar ook in de toekomst, thuis te voelen binnen het ObjectgeoriŽnteerd programmeren. Door een duidelijk aangegeven leertraject te hanteren en dankzij de uitgewerkte voorbeelden en de opgaven, is het boek zowel geschikt voor een individuele studie als voor gebruik in een onderwijsinstelling.

Drie kreten die van toepassing zijn op het boek:


[Engels]
Java: The Complete Reference 8th Edition
Java: The Complete Reference 8th Edition

Herbert Schildt

Paperback, 1116 pagina's

Recensie:In 'Java: The Complete Reference, 8th Edition', bestselling programming author Herb Schildt shows you everything you need to develop, compile, debug, and run Java programs. Updated for Java Platform, Standard Edition 7 (Java SE 7), this comprehensive volume covers the entire Java language, including its syntax, keywords, and fundamental programming principles.

You'll also find information on key elements of the Java API library. JavaBeans, servlets, applets, and Swing are examined and real-world examples demonstrate Java in action. In addition, new Java SE 7 features such as try-with-resources, strings in switch, type inference with the diamond operator, NIO.2, and the Fork/Join Framework are discussed in detail.

Coverage includes:

» Java: The Complete Reference 8th Edition is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Programmeren in Java met BlueJ
Programmeren in Java met BlueJ

David J. Barnes, Michael Kolling

Paperback, 592 pagina's

Beschrijving: Dit boek is een inleiding tot objectgeoriŽnteerd programmeren in Java met behulp van BlueJ, een omgeving die speciaal is ontwikkeld voor het leren programmeren in Java.

In 'Programmeren in Java met BlueJ' komen objecten op de eerste plaats. De vaak als lastig en abstract beschouwde concepten van objecten en klassen komen in BlueJ tot leven in een gemakkelijk manipuleerbare, visuele vorm. Zo kan de student rechtstreeks objecten van een klasse maken en direct de methodes ervan aanroepen.

Deze vijfde editie is aangepast aan versie 7 van Java, maar alle voorbeelden zijn ook bruikbaar voor wie de overstap naar Java 7 nog niet heeft gemaakt.

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

» Programmeren in Java met BlueJ is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Java - de basis
Java - de basis

Andree Hollander

Paperback, 272 pagina's

Beschrijving: U bent een ervaren computergebruiker, maar u weet weinig of niets van programmeren? Dan is dit boek een goed beginpunt. Vanaf het eerste hoofdstuk maakt u in Java eenvoudige, maar werkende programma's. Java is bijzonder veelzijdig en wordt in uiteenlopende apparaten, computers en netwerken gebruikt. Met dit boek hebt u al snel alle basisvaardigheden voor het programmeren in Java onder de knie.

Een greep uit de inhoud:

» Java - de basis is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


En dan is er... Java
En dan is er... Java

Gertjan Laan

Paperback, 423 pagina's

Beschrijving: De derde druk van En dan is erÖ Java maakt u wegwijs in de wereld van Java 6.0, en met name in het maken van Swing-applicaties. Het boek is bestemd voor beginnende Java-programmeurs, studenten die Java moeten leren en iedereen die wil weten wat een klasse, object, methode of interface is.

Java is een objectgeoriŽnteerde programmeertaal. Alle Ė vaak abstracte Ė concepten die daarbij horen worden vanaf het eerste hoofdstuk glashelder uitgelegd, en aan de hand van zoín 150 goedgekozen voorbeelden gedemonstreerd. Deze nieuwe druk van En dan is erÖ Java richt zich vooral op de basisprincipes van objectgeoriŽnteerd ontwerpen en programmeren.

Op de cd-rom staat de broncode van alle voorbeelden. Verder bevat de cd-rom de antwoorden op de vragen uit het boek en de Java-ontwikkelomgeving JCreator LE. Dankzij de ruim 200 vragen en 160 gevarieerde opgaven is het boek zeer geschikt als cursusmateriaal, dat door studenten zelfstandig kan worden doorgewerkt.

» En dan is er... Java is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Java 2 in 21 dagen
Java 2 in 21 dagen

Laura Lemay

Paperback, 744 pagina's

Beschrijving: 'Java in 21 dagen' is de volledig herziene versie van een internationale bestseller. In slechts 21 dagen leert u alle vaardigheden die nodig zijn voor het programmeren in Java. Met behulp van deze complete gids krijgt u eerst de basisprincipes onder de knie, waarna u snel de geavanceerde functies en concepten de baas wordt. Werk alle hoofdstukken en lessen stap voor stap door, of kies de stof die uw belangstelling heeft.

» Java 2 in 21 dagen is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Programmeren in Java met Greenfoot
Programmeren in Java met Greenfoot

Michael Kolling

Paperback, 214 pagina's

Beschrijving: 'In 'Programmeren met Java in Greenfoot' beschirjft Michael Kolling hoe u grafische computerprogramma's programmeert met behulp van de programmeertaal Java en de ontwikkelomgeving Greenfoot. Het boek heeft een praktische insteek: u begint direct met eenvoudige oefeningen, zoals het maken van een interactief spel of een simulatie. Tegelijkertijd leert u belangrijke onderliggende programmeerprincipes. Door zelf te experimenteren leert u al doende objectgeoriŽnteerd programmeren.

'Programmeren met Java in Greenfoot' is een toegankelijke inleiding tot Greenfoot. Het is daarom zeer geschikt voor studenten aan het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Het boek is tevens geschikt voor zelfstudie.

Greenfoot is een opensourceprogramma dat u gratis kunt downloaden via www.greenfoot.org. Op deze site treft u verder ideeŽn voor projecten, tutorial video's en links naar gerelateerde websites.

» Programmeren in Java met Greenfoot is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Werkboek UML en softwareontwikkeling in Java
Werkboek UML en softwareontwikkeling in Java

Gertjan Laan

Paperback, 294 pagina's

Recensie: Softwareontwikkeling met UML en Java gaat over het ontwikkelen van software waarbij UML als hulpmiddel gebruikt wordt. De nauwe relatie tussen programmeren in Java en modelleren met UML is voor veel studenten vaak niet duidelijk. Aan de hand van praktische voorbeelden beschrijft de auteur daarom steeds eerst het probleem, waarna hij laat zien hoe het met behulp van UML opgelost kan worden. Vervolgens besteedt hij veel aandacht aan de omzetting van UML-diagrammen naar Java.

In de eerste helft van het boek komen basisonderwerpen als use cases, (domein)klassen en sequentie- en toestandsdiagrammen aan bod. In de tweede helft gaat de auteur in op meer geavanceerde onderwerpen als testen met JUnit, het ontwikkelproces, ontwerppatronen en het opslaan van objecten in een database (persistentie). Elk hoofdstuk bevat oefeningen die analyse, design, testen en implementatie omvatten en wordt afgesloten met vragen waarmee de student zijn kennis kan toetsen.

Dit boek kenmerkt zich door een heldere, aansprekende stijl en is geschreven voor eerste- en tweedejaars informaticastudenten in het hoger onderwijs.

» Werkboek UML en softwareontwikkeling in Java is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Datastructureren in Java
Datastructureren in Java

Gertjan Laan

Paperback, 310 pagina's

Beschrijving: Deze nieuwe, geheel herziene druk geeft een duidelijke introductie in het gebruik en de achtergronden van algoritmen en datastructuren in Java. Het boek geeft geen ad hoc implementaties van datastructuren, maar neemt het Collections Framework als uitgangspunt.

Aan bod komen alle begrippen die essentieel zijn voor een goed begrip en gebruik van algoritmen en van generieke datastructuren in Java. Zo gaat het boek in op het definiŽren van abstracte datatypen met behulp van interfaces, de implementatie daarvan, het gebruik in toepassingen, en een overzicht van de complexiteit van het gebruik van de collecties: ArrayList, LinkedList, HashMap, TreeMap, HashSet en TreeSet uit het Collections Framework. UML-klassendiagrammen maken de onderlinge verbanden tussen de klassen en interfaces duidelijk.

Dit boek geeft duidelijke uitleg over generieke collecties en methoden, over Comparable en Comparator, over equals() en hashcode(). Verder geeft dit boek een overzicht van de algoritmen in de klassen Arrays en Collections.

Op de cd-rom staan de antwoorden op de vragen, de broncode van alle voorbeelden en een tiental animatie-applets. Door de tientallen vragen en vele gevarieerde opgaven waarmee elk hoofdstuk wordt afgesloten is het boek zeer geschikt als cursusmateriaal, dat door studenten zelfstandig kan worden doorgewerkt.

» Datastructureren in Java is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]