Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Boeken over Linux

Een overzichtje van enkele boeken die het besturingssysteem Linux behandelen. Linux is in 1991 ontwikkeld door Linus Torvalds en is door de jaren heen steeds verder verbeterd. Op servers is Linux het heersende besturingssysteem, maar ook op de desktop maakt Linux een opmars. De boeken hieronder zijn vooral geschikt voor mensen die geen tot weinig ervaring met dit besturingssysteem hebben en er graag eens kennis mee willen maken.

Homepage-Maken Tip

Opleiding Linux
Met de opleiding linux word je in korte tijd opgeleid tot expert in 's werelds bekendste open source besturingssysteem. Talloze internetservers en kantoorservers maken gebruik van Linux. Het besturingssysteem geniet een goede reputatie op het gebied van stabiliteit en flexibiliteit. De opleiding linux is daarom zowel gericht op internet- als kantoortoepassingen.

Linux boeken

Basiscursus Ubuntu voor versie 12.04 en verder
Basiscursus Ubuntu voor versie 12.04 en verder

Jan Stedehouder, Gijs van der Poel

Paperback, 299 pagina's

Beschrijving: Overheden, bedrijven en organisaties ervaren in toenemende mate hoe krachtig open source oplossingen zijn, en dat tegen lagere kosten dan bij traditionele softwareoplossingen. Is dat ook mogelijk op de desktop? Jazeker, met Ubuntu.

De 'Basiscursus Ubuntu' helpt computergebruikers, zowel thuis als zakelijk, de overstap te maken naar het belangrijkste open source besturingssysteem van dit moment: Ubuntu versie 12.04. De software is toegespitst op gebruikers die een goede balans zoeken tussen gebruiksvriendelijkheid, stabiliteit en vernieuwing.

Met dit boek wordt u snel een ervaren gebruiker van open source programma's die u dagelijks nodig heeft. De auteurs helpen u bij het installeren van Ubuntu naast uw bestaande Windows-installatie. Daarna leert u hoe u Firefox (webbrowser), Thunderbird (e-mail, agenda), LibreOffice (officesuite) en Skype het best kunt gebruiken. Via een groot aantal praktische oefeningen raakt u vertrouwd met het beheren van uw muziekcollectie, uw foto's en video's en uw digitale boekenkast.

De doelgroep: Computergebruikers die dagelijks met Windows 7 of Windows 8 werken en de overstap naar Ubuntu willen of moeten maken. Gemiddelde gebruikers die gemakkelijk, goed en snel wil leren hoe ze het beste uit de nieuwste versie van besturingssysteem Ubuntu en de verschillende open source programma's kunnen halen.

» Basiscursus Ubuntu voor versie 12.04 en verder is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


[Engels]
Ubuntu Unleashed 2013 Edition
Ubuntu Unleashed 2013 Edition + CD-ROM

Matthew Helmke

Paperback, 822 pagina's

Beschrijving: 'Ubuntu Unleashed' is filled with unique and advanced information for everyone who wants to make the most of the Ubuntu Linux operating system. This new edition has been thoroughly revised and updated by a long-time Ubuntu community leader to reflect the exciting new Ubuntu 11.10 ("Oneiric Ocelot") and the forthcoming Ubuntu 12.04.

Former Ubuntu Forum administrator Matthew Helmke covers all you need to know about Ubuntu 11.10/12.04 installation, configuration, productivity, multimedia, development, system administration, server operations, networking, virtualization, security, DevOps, and more—including intermediate-to-advanced techniques you won't find in any other book.

Helmke presents up-to-the-minute introductions to Ubuntu's key productivity and Web development tools, programming languages, hardware support, and more. You'll find brand-new coverage of the new Unity desktop, new NoSQL database support and Android mobile development tools, and many other Ubuntu 11.10/12.04 innovations. Whether you're new to Ubuntu or already a power user, you'll turn to this book constantly: for new techniques, new solutions, and new ways to do even more with Ubuntu!

Matthew Helmke served from 2006 to 2011 on the Ubuntu Forum Council, providing leadership and oversight of the Ubuntu Forums, and spent two years on the Ubuntu regional membership approval board for Europe, the Middle East, and Africa. He has written about Ubuntu for several magazines and websites, is a lead author of 'The Official Ubuntu Book'. He works for The iPlant Collaborative, which is funded by the National Science Foundation and is building cyberinfrastructure for the biological sciences to support the growing use of massive amounts of data and computationally intensive forms of research.

Ubuntu 11.10 on DVD: DVD includes the full Ubuntu 11.10 distribution for Intel x86 computers as well as the complete LibreOffice office suite and hundreds of additional programs and utilities.

» Ubuntu Unleashed 2013 Edition + CD-ROM is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Linux hands-on: een Linux server opzetten
Linux hands-on: een Linux server opzetten

Erwin Broonk

Paperback, 104 pagina's

Beschrijving: De auteur Erwin Boonk komt uit de muziekwereld en is via deze weg in de jaren negentig met de computer in aanraking gekomen. Hij kwam snel in het computeronderwijs terecht, gaf jaren computertrainingen in het bedrijfsleven en ontwierp hiervoor methodes. Begin deze eeuw is hij overgestapt naar het MBO en ontwikkelde hier voor niveau 2 een nieuwe manier van onderwijs. Hierbij werden verschillende vakken in taakkaarten samengevat, werden afgebakende opdrachten met een korte theoretische inleiding gegeven en vervolgens een praktijkopdracht.

Als netwerkdocent sprak de OpenSource-gedachte van Linux hem sterk aan en is hij zich voor het MBO hierop gaan toeleggen. Door het succes van de taakkaarten voor niveau 2 en omdat er voor Linux nog geen goede structurele methode voor het MBO bestond, heeft hij de taakkaarten voor Linux ook ontwikkeld voor niveau 4, Netwerkbeheerder en ICT-beheerder.

Deze taakkaarten zijn jaren gebruikt op de opleiding ICT in Almelo, onderdeel van het ROC van Twente, en nu omgewerkt tot lesblokken in dit boek.

» Linux hands-on: een Linux server opzetten is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Probleemloos overstappen op Linux
Probleemloos overstappen op Linux + CD-ROM

Jan Stedehouder, Gijs van der Poel

Paperback, 374 pagina's

Beschrijving: 'Probleemloos overstappen op Linux' is een gids bij de overstap van Windows op Linux. Met behulp van Ubuntu Linux nemen de schrijvers u stap voor stap mee van het veiligstellen van uw bestanden tot aan de installatie van Linux naast uw huidige Windows. Met de bijgeleverde opstartbare dvd kunt u Ubuntu Linux vrijblijvend starten en proberen, of op uw pc installeren naast of in plaats van Windows.

U maakt kennis met drie grafische werkomgevingen (KDE, GNOME en Xfce)en ruim 80 programma's op het gebied van tekstverwerking, rekenbladen, chat, internet, multimedia, e-mail, social networking, personal information management, audio- en videobewerking, fotobeheer en -bewerking, blogging. De tweede, geheel herzien druk bevat nieuwe eb uitgebreide hoofdstukken naar aanleiding van reacties en suggesties van lezers en vanuit de Nederlandstalige Ubuntu gemeenschap. De mogelijkheden van veiligheid van uw Ubuntu-installatie te verbeteren worden uitvoering besproken, evenals het beheer van gebruikers en bestanden. U krijgt een uitgebreide handreiking van de informatiebronnen doe voor gebruikers beschikbaar zijn e die tal van oplossingen bevatten voor eventuele problemen. Geheel nieuw en uniek in zijn soort is het hoofdstuk Gaming, dat Ubuntu als platform voor spellen bespreekt. Via de speciaal samengestelde opstartbare dvd kunt u Ubuntu vrijblijvend starten en proberen, of op uw pc installeren naast of in plaats van Windows.

Wat is gebleven is een realistische aanpak , de stap-voor-stap handleidingen gecombineerd met een vlot leesbare tekst. De schrijver schrikken er niet voor terug problemen en knelpunten te benoemen zij maken van problemen echter uitdagingen door duidelijk beschreven oplossingen aan te bieden.

» Probleemloos overstappen op Linux + CD-ROM is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Leerboek Linux Deel 1 - Systeembeheer
Leerboek Linux Deel 1 - Systeembeheer

Sander van Vugt

Paperback, 709 pagina's

Beschrijving: Deze vierde, geheel herziene druk van 'Leerboek Linux deel 1 - Systeembeheer' is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze een Linux-systeem moeten beheren en nog niets van Linux weten. Algemene kennis van computersystemen wordt echter wel verondersteld.

In deze vierde druk komen alle facetten aan de orde waarmee een beheerder van een Linux-systeem te maken krijgt. Denk hierbij aan het installeren van Linux, het werken met bestanden, het configureren van een gebruikersomgeving en het werken met de printomgeving.

Dit boek is geschikt voor gebruik in een leeromgeving en zelfstudie. Door middel van praktische opdrachten en theoretische oefeningen bent u in staat het geleerde op een optimale wijze toe te passen en te verwerken.

Dit boek leidt op voor LPI examens 101 en 102 en vormt daarmee een uitstekende voorbereiding voor het LPI 1 certificaat. Om deze examens te halen is echter niet alleen theoretische kennis nodig , maar ook veel 'hands-on' ervaring.

Bij het schrijven van dit boek is gekeken naar de grote drie belangrijke Linux-distributies, Red Hat, SUSE en Ubuntu. Dit betekend dat u regelmatig verwijzingen naar deze distributies tegenkomt. Het boek is echter ook geschikt wanneer u een andere distributie gebruikt. Op de bijgeleverde dvd staat een volledige distributie van OpenSUSE 11.1.

» Leerboek Linux Deel 1 - Systeembeheer is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Leerboek Linux deel 2: netwerkbeheer, beveiliging, tuning
Leerboek Linux deel 2: netwerkbeheer, beveiliging, tuning

Sander van Vugt

Paperback, 450 pagina's

Beschrijving: In dit boek komen naast de belangrijkste aspecten van Linux in een netwerk, ook beveiliging en geavanceerd beheer (tuning) van een Linux-systeem aan de orde. Als voorkennis wordt de informatie uit 'Leerboek Linux deel 1' als bekend verondersteld.

In het eerste gedeelte leert u hoe u Linux kunt configureren als mailserver, fileserver, newsserver, firewall en webserver. Hierbij wordt uitgebreid ingegaan op de configuratiebestanden en de verschillende opties daarin die u kunt aanpassen. Daarna volgen enkele hoofdstukken over beveiliging van Linux systemen, waarin onder meer aandacht is voor iptables, OpenSSH, OpenSSL en TCP wrappers. Bij geavanceerd beheer leert u alles wat nodig is voor beheer van hardware en systeem, prestatieverbetering, optimalisatie en troubleshooting.

In 'Leerboek Linux deel 2: netwerkbeheer, beveiliging, tuning' is ervoor gekozen alleen de drie leidende Linux-distributies te behandelen: Red Hat, SUSE en Ubuntu. Het doel van dit boek is dat u de techniek leert doorgronden, en als dat het geval is, begrijpt u vanzelf de distributieafhankelijke oplossingen die voor dit doel ontworpen zijn.


Leerboek Linux Deel 3 - Linux in een netwerk
Leerboek Linux Deel 3 - Linux in een netwerk

Sander van Vugt

Paperback, 369 pagina's

Beschrijving: 'Leerboek Linux Deel 3 - Linux in een Netwerk' is bedoeld voor mensen die Linux in een netwerk willen gebruiken. Het is niet bedoeld voor mensen die nog niets van Linux weten, maar juist voor mensen die al over een behoorlijke basiskennis beschikken. In het ideale geval hebt u Leerboeken Linux deel 1 en deel 2 gelezen, maar u kunt uw kennis natuurlijk ook op een andere wijze hebben opgedaan.

Dit boek is geschreven voor gebruik in een leeromgeving. Het boek is ideaal om onder leiding van een docent te gebruiken. Daarnaast is het boek is uitstekend geschikt voor zelfstudie. Door middel van praktische opdrachten en theoretische oefeningen bent u in staat het geleerde op een optimale wijze toe te passen en te verwerken. Nadat u dit boek bestudeerd hebt, zit u op het niveau van het LPI examen LPIC 202. U moet dit examen na het bestuderen van dit boek met goed gevolg kunnen afleggen.

Bij het schrijven van dit boek is gekeken naar de twee belangrijkste Linux-distributies: Fedora en SUSE Linux Professional. Dit betekent dat u regelmatig verwijzingen naar deze distributies tegenkomt. Het boek is ook geschikt wanneer u een andere distributie gebruikt

» Leerboek Linux Deel 3 - Linux in een netwerk is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


[Engels]
A Practical Guide to Linux, Commands, Editors, and Shell Programming
A Practical Guide to Linux, Commands, Editors, and Shell Programming

Mark G. Sobell

Paperback, 1154 pagina's

Beschrijving: Linux is today's dominant Internet server platform. System administrators and Web developers need deep Linux fluency, including expert knowledge of shells and the command line. This is the only guide with everything you need to achieve that level of Linux mastery. Renowned Linux expert Mark Sobell has brought together comprehensive, insightful guidance on the tools sysadmins, developers, and power users need most, and has created an outstanding day-to-day reference.

This title is 100 percent distribution and release agnostic. Packed with hundreds of high-quality, realistic examples, it presents Linux from the ground up: the clearest explanations and most useful information about everything from filesystems to shells, editors to utilities, and programming tools to regular expressions.

Use a Mac? You'll find coverage of the Mac OS X command line, including OS X-only tools and utilities other Linux/UNIX titles ignore. Sobell presents a new MySQL chapter. There's even an expert introduction to Python-today's most valuable tool for automating complex, time-consuming administration tasks.

» A Practical Guide to Linux, Commands, Editors, and Shell Programming is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]