Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Boeken over Visual Basic

Hier vind je een selectie boeken over Visual Basic en Visual Basic for Applications (VBA).

Visual Basic Boeken

Visual Basic 2010 - de basis
Visual Basic 2010 - de basis

Andrť Obelink

Paperback, 268 pagina's

Beschrijving: Visual Basic is een van de populairste programmeertalen ter wereld. Niet voor niets. Visual Basic is relatief makkelijk te leren en zeer geschikt om er professionele toepassingen mee te ontwikkelen. In dit boek leert u stapsgewijs alles wat u moet weten om zelf programma's in Visual Basic 2010 te kunnen maken.

Een greep uit de inhoud:

» Visual Basic 2010 - de basis is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Visual Basic Kookboek
Visual Basic Kookboek + CDROM

Andrť Obelink

Hardcover, 608 pagina's

Beschrijving: Visual Basic is al jaren een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld. En hoewel de taal niet moeilijk is, zijn sommige programmeerproblemen lastig op te lossen. Met dit boek is dat verleden tijd, want al het tijdrovende zoek-, experimenteer- en testwerk is al voor u gedaan.

Dit boek is een bundeling van ruim tweehonderd inspirerende recepten die u direct kunt toepassen binnen uw eigen software. Naast veelvoorkomende klassiekers bevat het boek ook een groot aantal geavanceerde technieken en oplossingen. Niet alleen wordt ieder recept duidelijk toegelicht, maar u krijgt ook de kant-en-klare code voorgeschoteld.

Het gehele boek is geschikt voor zowel Visual Basic 2005 als Visual Basic 2008. In een afzonderlijk hoofdstuk komen de belangrijkste vernieuwingen in Visual Basic 2008 nog eens aan bod, zodat u ze direct leert toepassen en uw code weer voor jaren actueel is. Of u nu een ervaren Visual Basic-programmeur bent of een serieuze hobbyist, met dit boek kent de Visual Basic-keuken voor u absoluut geen geheimen meer.

» Visual Basic Kookboek + CDROM is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Handboek Visual Basic 2008
Handboek Visual Basic 2008

Peter Monadjemi

Paperback, 350 pagina's

Beschrijving: Deze uitgebreide inleiding in Visual Basic 2008 richt zich op beginnende programmeurs, maar ook op diegenen die van een oudere versie overstappen. Na het eenvoudige begin, waarvoor geen voorkennis is vereist, worden ook de meer geavanceerde onderwerpen niet geschuwd; de luchtige maar zakelijke stijl zorgt ervoor dat de tekst en voorbeelden voor eenieder goed zijn te volgen. Zo leert u menu's ontwerpen, databases met het nieuwe LINQ bevragen, werken met multi-threading en wordt het nieuwe WPF behandeld. Tot slot wordt stap voor stap een complete Windows-toepassing ontwikkeld.

Aan de orde komen onder meer:

» Handboek Visual Basic 2008 is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Visual Basic for Applications (VBA) Boeken

VBA voor Dummies, 5e Editie
VBA voor Dummies, 5e Editie

John Paul Mueller

Paperback, 416 pagina's

Beschrijving: VBA helpt u de baas te spelen over uw computer. Schrijf programma's die taken voor u automatiseren en zet Office 2007 naar uw hand.

Bent u ook zo'n controlfreak en wilt u graag dat uw computer precies doet wat u wilt? Dan is dit het boek voor u! VBA voor Dummies legt u op een begrijpelijke en humoristische manier uit hoe u uw computer nieuwe dingen laat doen. Leer hoe u werkt met de VBA editor, snel een programmaatje schrijft, fouten opspoort,communiceert met de gebruiker en het allermooiste: programmeert voor Office 2007!

» VBA voor Dummies, 5e Editie is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Leer Jezelf Professioneel Visual Basic Voor Applicaties
Leer Jezelf Professioneel Visual Basic Voor Applicaties

Wim de Groot

Paperback, 350 pagina's

Beschrijving: Met Visual Basic for Applications (VBA) kunt u eigen functionaliteit voor Windows-programma's ontwikkelen. VBA is een standaardonderdeel van een groot aantal toepassingen, waaronder die van Microsoft (denk aan Office). Maar ook software van andere leveranciers is vaak te programmeren met VBA.

In dit uitgebreide boek laat auteur Wim de Groot u zien hoe u programmeert in VBA. Daarbij wordt stilgestaan bij het toevoegen van programmascripts aan een document, maar ook aan de ontwikkeling van scripts en de logica ervan. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor het ontwerpen van een eigen interface (dialoogvensters). Het boek bevat vele op de Office-programma's gebaseerde voorbeelden, zodat u direct aan de slag kunt.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:


Leer jezelf MAKKELIJK... Macro's Programmeren met VBA
Leer jezelf MAKKELIJK... Macro's Programmeren met VBA

Wim de Groot

Paperback, 334 pagina's

Beschrijving: Dit boek is voor mensen die willen kennismaken met Visual Basic for Applications (VBA). U leert hoe u macro's maakt in Excel, Word en PowerPoint, de populairste programma's van Microsoft Office. De eenvoudigste manier om een macro te maken is opnemen. Aan de hand van voorbeelden ziet u hoe dat gaat. Daarna kunt u de macro uitvoeren, bijvoorbeeld door te klikken op een zelfgemaakte knop. Vervolgens leert u stap voor stap hoe de Visual Basic-code in elkaar zit, hoe u deze aanpast en hoe u zelf code schrijft. Het boek bevat een groot aantal uitgewerkte projecten voor Excel, Word en PowerPoint, waarmee u direct aan de slag kunt.

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

De in het boek beschreven voorbeelden werken in de versies 97 tot en met 2003 van Office. Op de ondersteunende website kunt u de voorbeeldbestanden en -code downloaden.

» Leer jezelf MAKKELIJK... Macro's Programmeren met VBA is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Gestructureerd programmeren in Excel VBA
Gestructureerd programmeren in Excel VBA

Hugo Schouppe, Evert Schouppe

Paperback, 229 pagina's

Beschrijving: De herziene druk van dit boek behandelt het ontwerpen van gestructureerde programma's in Excel VBA. De nadruk ligt op het klassieke programmeren of ontwerpen van algoritmen en op het werken met typische Excel-objecten in VBA. Er wordt gewerkt aan de hand van een groot aantal voorbeelden die stap voor stap worden opgebouwd. Zo leert u eerst hoe u de macro recorder kunt gebruiken en de resulterende code kunt aanpassen in de VBA-editor.

Verder leert u te werken met programmastructuurdiagrammen (PSD's). Ook specifieke Excel-objecten, zoals tabellen, draaitabellen en grafieken, komen uitgebreid aan de orde. U krijgt een gedegen inzicht in het gebruik van formulieren en objecten, en ten slotte komen de voor- en nadelen van iteratieve en recursieve algoritmen aan de orde.

De VBA-code van de vele voorbeelden is beschikbaar via de site van de uitgever. Gestructureerd programmeren in Excel VBA is geschreven voor Excel 2010, maar is ook geschikt voor eerdere versies.

'Gestructureerd programmeren in Excel VBA' is bestemd voor studenten in het hoger onderwijs en anderen die programma's of macro's willen schrijven in Excel VBA. Er wordt geen voorkennis verondersteld van programmeren of VBA. Alleen enige ervaring met Excel is noodzakelijk.

» Gestructureerd programmeren in Excel VBA is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Excel: Macro's en VBA
Excel: Macro's en VBA

Gerrit Bruijnes

Paperback, 280 pagina's

Beschrijving: Maar weinig mensen weten hoe macro's en VBA de werkzaamheden met Microsoft Excel kunnen vergemakkelijken. Dit boek helpt u de vele mogelijkheden van macro's en VBA te ontdekken. U leert stapsgewijs alles wat u moet weten om zelf macro's in Excel 2007 en 2010 te ontwerpen en te programmeren in VBA, de ingebouwde programmeertaal waarmee u Excel naar uw hand kunt zetten.

U leert hoe u macro's opneemt, de inhoud van een macro bekijkt en wijzigt en het werkblad, een grafiekenblad en een database aanstuurt vanuit een macro. Ook komt de VBA-editor aan bod, hoe u uw macro's beveiligt en nog veel meer.

» Excel: Macro's en VBA is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]