Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Boeken over XML

Hieronder vind je een selectie van boeken over XML.

XML Boeken

Basiscursus XML
Basiscursus XML

Harry Heijkoop

Paperback, 245 pagina's

Beschrijving: Het W3-Consortium dat standaarden voor het web definieert, heeft XML ontwikkeld met als hoofddoel een standaard neer te zetten voor elektronisch uitwisselbare data. Door de ondersteuning van belangrijke bedrijven als IBM en Microsoft is deze standaard al snel ruim verbreid. Met XML kunnen gegevens via het internet worden uitgewisseld. XML is een opmaaktaal zoals HTML, maar richt zich op de structuur en de semantiek van een document. Een van de sterke punten van XML is de mogelijkheid om zelf tags te maken voor gebruik in een document.

Een ander en toenemend gebruik van XML is dat van uitwisselformaat tussen toepassingen. Wie met Microsoft Office 2003 werkt, werkt met XML. XML-databases kunnen ge´mporteerd worden in programma's als Acces en Excel. Het is zelfs mogelijk om documenten, spreadsheets en databases compleet als XML-bestand op te slaan. Deze Basiscursus maakt u vertrouwd met de beginselen van XML en wat daarbij komt kijken, zoals DTD's, XML-schema's, XSL, XLink, XPath en Cascading Style Sheets.

Alle basisvaardigheden die u nodig hebt, worden is deze Basiscrusus stapsgewijs op een begrijpelijke manier uitgelegd en aangevuld met oefeningen, zodat u snel leert wat u in de praktijk nodig hebt! De bestanden die in dit boek staan, zijn uitgebreid getest met XMLSpy 2004 en Saxon en zijn beschikbaar via internet.

» Basiscursus XML is ook verkrijgbaar bij: Computerboek.nl


Xml 1.1 - Het complete Handboek
Xml 1.1 - Het complete Handboek

Elliotte Rusty Harold

Paperback, 904 pagina's

Beschrijving: Als u ontwikkelaar bent voor het web, hebt u XML omhoog zien schieten als het favoriete gegevensformaat voor alles van handelstoepassingen tot grafisch ontwerp. In deze alomvattende gids geeft een topautoriteit op XML-gebied u een complete opleiding in deze technologie. U leert documenten te schrijven in XML, ze te valideren voor DTD's en schema's, op te maken met CSS en XSL, en gebruik te maken van alle mogelijkheden die XML heeft. Met behulp van dit boek maakt u websites van topklasse, zonder dat u een professionele ontwerper bent.

XML compleet:


Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]