Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
YourHosting Webhosting   

Over CSS

Wat is CSS?

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Ook de term "Style Sheets" wordt wel gebruikt. Het betekent allemaal hetzelfde in ieder geval. In deze cursus wordt verder de term CSS gebruikt.

Ok, waarom zou je CSS nu gaan gebruiken? Nou, om een heleboel redenen. :)
Ik zal hier de belangrijkste noemen:

1. Met CSS kun je in hoge mate de weergave van je pagina bepalen en kun je effecten bereiken die met HTML tags alleen niet mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen dat alle <h3> tags 18 Points groot moet zijn in de kleur rood en met het lettertype Arial. Het is dus veel flexibeler dan HTML wat de vormgeving betreft.

2. CSS stelt je in staat om alle stijlelementen van een website in een document onder te brengen. Dat wil zeggen dat je maar een document hoeft te veranderen om alle pagina's van je site aan te passen. Wil je bijvoorbeeld de kleur van al je Headings veranderen of het lettertype dat je in je paragrafen gebruikt? Dan verander je het CSS document en alle pagina's nemen deze stijl dan over. Met HTML zou je al deze wijzigingen in alle pagina's moeten aanbrengen, wat veel meer werk is.

3. De pagina's van je site worden kleiner doordat je veel minder code hoeft te gebruiken. Hierdoor zal je site sneller laden.

4. CSS code is browser-vriendelijk. Het wordt ondersteund door browsers Internet Explorer 3 en hoger en Netscape 4 (gedeeltelijk) en hoger. Lagere browsers negeren CSS waardoor het daar niet voor problemen zorgt.

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente browser nodig met ondersteuning voor CSS, bijvoorbeeld Internet Explorer 6 of Firefox.

Verder moet je in ieder geval basiskennis van HTML hebben. Weet je nog onvoldoende van HTML dan kun je de HTML cursus voor beginners hier op Homepage-Maken volgen.

Tijd om te beginnen!

Dit is genoeg voor een eerste kennismaking met CSS. Je bent nu klaar om te beginnen. Ga nu naar het lessenoverzicht.

Homepage-Maken Tip

Heb je genoeg van je hostingprovider?
Neem dan een host die wel de kwaliteit kan bieden die je zoekt. Breng je site bijvoorbeeld onder bij Argeweb. Deze host heeft een goede reputatie en de reacties van klanten zijn over het algemeen heel positief. Verder bieden ze een 'niet goed geld terug'-garantie van 30 dagen.

Argeweb Hosting biedt uitgebreide support door middel van uitgebreide FAQ's en documentatie, een online helpdesk en is ook telefonisch bereikbaar voor vragen.

Het Standaard hostingpakket is voor veel mensen het meest geschikte pakket. Je krijgt het volgende:

Al met al is dit een prima pakket voor nog geen €8 per maand. Er zijn natuurlijk ook nog andere pakketten beschikbaar, mocht je een uitgebreider hostingpakket zoeken.

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2017 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]