Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Over CSS

Wat is CSS?

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Ook de term "Style Sheets" wordt wel gebruikt. Het betekent allemaal hetzelfde in ieder geval. In deze cursus wordt verder de term CSS gebruikt.

Ok, waarom zou je CSS nu gaan gebruiken? Nou, om een heleboel redenen. :)
Ik zal hier de belangrijkste noemen:

1. Met CSS kun je in hoge mate de weergave van je pagina bepalen en kun je effecten bereiken die met HTML tags alleen niet mogelijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen dat alle <h3> tags 18 Points groot moet zijn in de kleur rood en met het lettertype Arial. Het is dus veel flexibeler dan HTML wat de vormgeving betreft.

2. CSS stelt je in staat om alle stijlelementen van een website in een document onder te brengen. Dat wil zeggen dat je maar een document hoeft te veranderen om alle pagina's van je site aan te passen. Wil je bijvoorbeeld de kleur van al je Headings veranderen of het lettertype dat je in je paragrafen gebruikt? Dan verander je het CSS document en alle pagina's nemen deze stijl dan over. Met HTML zou je al deze wijzigingen in alle pagina's moeten aanbrengen, wat veel meer werk is.

3. De pagina's van je site worden kleiner doordat je veel minder code hoeft te gebruiken. Hierdoor zal je site sneller laden.

4. CSS code is browser-vriendelijk. Het wordt ondersteund door browsers Internet Explorer 3 en hoger en Netscape 4 (gedeeltelijk) en hoger. Lagere browsers negeren CSS waardoor het daar niet voor problemen zorgt.

Wat heb je nodig?

Je hebt een recente browser nodig met ondersteuning voor CSS, bijvoorbeeld Internet Explorer 6 of Firefox.

Verder moet je in ieder geval basiskennis van HTML hebben. Weet je nog onvoldoende van HTML dan kun je de HTML cursus voor beginners hier op Homepage-Maken volgen.

Tijd om te beginnen!

Dit is genoeg voor een eerste kennismaking met CSS. Je bent nu klaar om te beginnen. Ga nu naar het lessenoverzicht.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]