Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Over Google Labs

Google heeft onlangs een nieuw gedeelte aan hun site toegevoegd: Google Labs. Dit virtuele Lab dient om allerlei experimenten te testen die door de programmeurs van Google zijn ontwikkeld. De nieuwe mogelijkheden die worden getest hebben vanzelfsprekend tot doel om een beter zoekresultaat te verkrijgen voor de gebruiker. Hieronder een korte bespreking van enkele diensten die nu getest worden op Google Labs:

Google Sets

Vul een paar termen in die behoren tot een grotere set termen en Google Sets vult het lijstje verder aan. Op zich handig om allerlei verwante termen te vinden, bijvoorbeeld voor zoekers die verwante zoektermen willen vinden of voor webmasters die keywords zoeken voor het optimaliseren van hun pagina's.

Nadeel is dat de dienst nog niet al te best werkt voor Nederlandse woorden. Zoek je bijvoorbeeld op geel, groen, blauw dan krijg je nul resultaten. Zoek je echter op yellow, green, blue dan krijg je wel een hele lijst met namen van andere kleuren.

Conclusie: werkt nog niet goed bij veel Nederlandse termen. Wel erg handig bij het vinden van verwante zoektermen en keywords in het Engels.

Google Keyboard Shortcuts

Update 10-01-2006: de hieronder besproken Keyboards Shortcuts zijn al een tijd niet meer beschikbaar op Google Labs. Kennelijk heeft Google besloten deze functie niet verder te ontwikkelen op dit moment.

Wat mij betreft zijn de Keyboard Shortcuts het nuttigste experiment dat nu op Google Labs draait. Je kunt hiermee via het toetsenbord door de zoekresultaten van Google navigeren. Het is even wennen, maar na wat oefening werkt het eigenlijk best fijn. Vooral als je over een bepaald onderwerp een heleboel zoekresultaten wilt raadplegen.

Via de toetsen i en k kun je respectievelijk naar boven en naar onderen bewegen. Met j en l naar links en naar rechts. Met de enter toets kun je de pagina bezoeken. Er zijn nog wat meer shortcuts.

Conclusie: tot nu toe de beste dienst van Google Labs. Het navigeren door de zoekresultaten wordt wat eenvoudiger en het werkt vooral fijn als je erg veel zoekresultaten wilt bekijken. Het is trouwens ook ideaal voor mensen met een muisarm. De Keyboard Shortcuts zouden ze wat mij betreft wel in de "echte" Google mogen opnemen.

Houd er rekening mee dat alle diensten op Google Labs nog in de testfase zitten. Er kunnen dus fouten optreden en één of meerdere diensten kunnen tijdelijk of definitief verwijderd worden.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]