Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Speciale meta tags voor Google

Er zijn een paar speciale meta tags die je voor Google kunt gebruiken. Via deze meta tags kun je bereiken dat een bepaalde pagina niet in de cache van Google wordt opgenomen en dat er geen "snippet" getoond wordt van een pagina. Wat dit precies inhoudt en wanneer je de meta tags zou kunnen gebruiken, lees je hieronder.

Noarchive

Een handig onderdeel van Google is haar "cache". Hiermee kun je een gearchiveerde versie van een webpagina bekijken zonder dat je Google hoeft te verlaten. Veel van de pagina's in Google's index zijn opgeslagen in deze cache.

Toch kunnen er situaties zijn waarin je als webmaster een pagina liever niet in de cache van Google wilt hebben. Bijvoorbeeld wanneer het erg belangrijk is dat een bezoeker niet in aanraking komt met verouderde informatie. De cache van Google zal natuurlijk altijd achterlopen op de actuele inhoud van een pagina.

Via de onderstaande meta tag kun je voorkomen dat een pagina in de cache van Google wordt opgenomen:

<meta name="googlebot" content="noarchive" />

Als je hetzelfde wilt bereiken, maar dan voor alle zoekmachines die de robots meta tag ondersteunen, dan gebruik je deze meta tag:

<meta name="robots" content="noarchive" />

Het kan vervolgens wel een tijdje duren voordat de pagina daadwerkelijk uit de cache verdwijnt. Bij Google zou de pagina binnen een maand uit de cache verwijderd moeten zijn.

Nosnippet

Met snippet wordt het korte tekstje bedoeld dat je bij de zoekresultaten van Google ziet. In dit tekstje worden de zoektermen vet weergegeven. Zo kunnen zoekers de context van de zoekterm in de pagina achterhalen.

Via de volgende meta tag kun je voorkomen dat zo'n snippet bij je pagina's wordt getoond:

<meta name="googlebot" content="nosnippet" />

Let wel op: Bij het gebruik van nosnippet wordt de pagina ook uit de cache van Google verwijderd!

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]