Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Nieuwe WebSport: Googlewhacking!

Er is een nieuwe rage aan het ontstaan op het internet: Googlewhacking. Dit is een spel uitgevonden door een aantal fanatieke gebruikers van de zoekmachine Google.

Het doel van het spel: typ twee woorden in het zoekveld van Google en vind een combinatie van zoektermen die slechts één resultaat oplevert.

Dit klinkt eenvoudig, maar een Googlewhack vinden is een hele opgave. Dit komt door de enorme database van Google. Een unieke combinatie vinden in de meer dan drie miljard geindexeerde pagina's is zoeken naar een speld in een hooiberg. Veel mensen blijken daar plezier in te hebben, gezien de populariteit van de website van de uitvinder van de term Googlewhacking. Daar kan men onder meer de zelf gevonden Googlewhacks melden.

Het doel is bereikt als op de pagina met zoekresultaten van Google "Results 1-1 of 1" verschijnt.
Er zijn nog een paar regels:

Opmerkelijk is dat een gevonden Googlewhack die men openbaar maakt, bijvoorbeeld door het te melden op een forum, bij de volgende update van Google meestal geen Googlewhack meer is! De forums en websites worden namelijk geindexeerd door Google waardoor er in het vervolg meer dan één resultaat zal worden gevonden voor de combinatie van zoektermen. Zo wordt het steeds moeilijker om weer nieuwe whacks te vinden.

De hele hype is begonnen met een e-mail van de Amerikaan Gary Stock aan zijn vrienden. Hierin zei hij dat hij nog niet één unieke combinatie van zoektermen had kunnen vinden. Vervolgens is het bericht gepost op allerlei forums en zo zijn massa's mensen zich gaan storten op het Googlewhacken.

Stock heeft al verschillende commerciële voorstellen gekregen van allerlei bedrijven. Hij is daar niet op ingegaan. Het gaat hem alleen om de lol van het zoeken en vinden. Een woordvoerder van Google noemt de hele hype "hilarisch". Google heeft inmiddels een Google T-Shirt aan Stock toegestuurd als blijk van waardering voor het idee.

Bezoek hier de site over Googlewhacking!

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]