Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Commentaar in de HTML code

Er is een speciale tag in HTML die je kunt gebruiken om commentaar (comments) toe te voegen aan de HTML code. Het commentaar kun je onder meer gebruiken om aan te geven waar een bepaald deel van de code voor dient (bijvoorbeeld: het menu of de zoekfunctie). Dat kan je later helpen als je de code gaat bewerken.

De comments op een webpagina worden niet getoond door de browser. Bezoekers zullen het commentaar dus niet te zien krijgen bij het bekijken van de webpagina. Wel zijn de comments te lezen wanneer de broncode van de pagina wordt weergegeven (in Internet Explorer via: rechtermuisknop -> Bron Weergeven).

De code voor commentaar (comments)

Om commentaar te plaatsen in een pagina begin je met het 'kleiner dan teken' <, direct gevolgd door een uitroepteken ! en twee liggende streepjes --. Vervolgens type je de tekst van het commentaar. Je sluit het commentaar dan weer af door twee liggende streepjes te typen --, gevolgd door het 'groter dan teken' >.

Een voorbeeld van een comment in HTML:

<!--Plaats hier de tekst van het commentaar-->

Het commentaar mag meerdere regels in beslag nemen. Zorg er gewoon voor dat je de juiste tekens plaatst aan het begin en het eind van de comment.

Voorbeeld:

<!--Dit commentaar is verdeeld
over meerdere regels-->

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]