Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Byzondere Tekens in HTML

Er is een aantal byzondere tekens in HTML die erg handig zijn voor een webmaster. Als je bijvoorbeeld het < , > of & teken wilt gebruiken in een pagina en je niet wilt dat deze gezien wordt als HTML. Zo zijn er nog veel meer tekens die je vaak tegenkomt als webmaster.

Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste tekens met daarbij de naam die je moet gebruiken om het teken weer te geven: bijvoorbeeld als je &amp; intypt in je HTML editor, dan krijg je het & teken als je de pagina laadt in je browser.

Het Euro Teken in HTML

Het Euro teken: maak je via: &euro; of numeriek via: &#8364; !
Dit teken en de tekens hieronder worden vaak alleen ondersteund door de nieuwere browsers en je computersysteem moet deze tekens ook ondersteunen!

Als de Euro tekens bij jou niet goed worden weergegeven dan betekent dit waarschijnlijk dat je een verouderd lettertype gebruikt. Probeer in dat geval een update te vinden voor het betreffende lettertype via een zoekmachine.

Overzicht Byzondere Tekens

Naam Resultaat Omschrijving
&lt; < Kleiner-dan teken
&gt; > Groter-dan teken
&amp; & Ampersand
&quot; " Dubbele quotes
&ldquo; Dubbele quotes links
&rdquo; Dubbele quotes rechts
&lsquo; Enkele quote links
&rsquo; Enkele quote rechts
&euro; Euro teken
&nbsp;   Spatie
&copy; Copyright-teken
&reg; Geregistreerd handelsmerk
&trade; Trademark teken
&uml; Umlaut
&sect; Paragraaf
&sup1; Superscript 1
&sup2; Superscript 2
&sup3; Superscript 3
&frac14; Een-vierde
&frac12; Een half
&frac34; Drie-vierde
&deg; Graden

Dit waren de belangrijkste tekens die je als webmaster nodig hebt. Er zijn nog veel meer speciale tekens in HTML die je veel minder zult gebruiken. Voor een groter overzicht van deze tekens kun je op deze site kijken:

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]