Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Over HTML

Wat Is HTML?

HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language.
Zoals de term al zegt is het een "opmaak taal", d.w.z. het vertelt je browser d.m.v. HTML tags hoe de pagina weergegeven moet worden op het scherm.

HTML is geen programmeertaal zoals vaak gedacht wordt. De tags kun je vergelijken met bouwstenen uit een lego-set. Er is een bepaald aantal stenen met een vooraf bepaalde vorm die je naar eigen smaak samen kunt voegen om zo een bouwwerk - in dit geval je webpagina - te creëren.

Net als lego is ook HTML eenvoudig te leren, terwijl je er ook hele ingewikkelde dingen mee kunt doen, maar met het leren van de basisfuncties kun je al snel fraaie paginas bouwen.

Elementen, Attributen, Waarden en Tags

Even een uitleg van deze vier belangrijke termen die je tegenkomt in de HTML lessen.
Iedere pagina bevat gegevens. Deze gegevens hebben de vorm van elementen. Zo heb je elementen voor tekst, plaatjes, formulieren, tabellen, etc.

Ieder element bestaat uit drie delen: een begintag, de inhoud en een eindtag.
Verder heeft een element verschillende attributen. Zo heeft het element "tekst" bijvoorbeeld als attributen "lettertype" en "lettergrootte".
Tenslotte hebben de attributen weer verschillende waarden. Zo heeft de tekst een bepaald lettertype, bijvoorbeeld Arial of Courier. Als je geen waarde opgeeft, dan wordt de standaardwaarde voor het betreffende attribuut gebruikt.

Zoals gezegd bestaat een element uit een begintag, de inhoud en een eindtag.
Wat zijn nu tags? Een tag is een HTML code die tussen twee haken: < en > staat.
Een voorbeeld van een tag is <HTML> en ook </HTML> is een tag. Het eerste voorbeeld is een begintag het tweede een eindtag. Een eindtag maak je hetzelfde als de begintag, maar dan met een /.

Er zijn trouwens een paar elementen die geen inhoud hebben. Deze hebben daarom wel een begintag, maar geen eindtag. Maar voor nu is dit alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen gaan met de HTML cursus.

De Geschiedenis Van HTML

Voor wie hierin geďnteresseerd is: even een hele korte geschiedenis van HTML. HTML is uitgevonden door Tim Berners-Lee, toen werkzaam bij CERN, een natuurkunde-instituut in Genčve.

HTML en internet zijn oorspronkelijk ontworpen voor en gebruikt door de militairen als communicatiemiddelen. Daarna zijn universiteiten het gaan gebruiken. Er zijn verschillende versies van HTML. Op dit moment is versie 4 in gebruik. Met iedere versie wordt de taal verbeterd en worden er nieuwe funcies toegevoegd.

Tijd Om Te Beginnen!

Je weet nu genoeg om te kunnen beginnen met de cursus.
Klik op de link naar het lessenoverzicht. Aan het eind van iedere les kun je terug naar het lessenoverzicht, of doorgaan met de volgende les.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]