Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Hoe zet ik mijn homepage op het web?

Nu je je bestanden gemaakt heb, is het tijd om ze op het web te zetten, zodat ze ook gezien kunnen worden door bezoekers. Dat doe je door de bestanden te uploaden

Bestanden Uploaden

Uploaden kan op twee verschillende manieren die hieronder globaal beschreven worden. De manier die bij jou van toepasssing is hangt af van de homepage-provider die je hebt. Kijk daarom eerst op de site van je homepage-provider voor informatie over het uploaden van je site en voor het achterhalen van je gebruikersnaam en wachtwoord die daarvoor nodig zijn.

1. Uploaden via de browser

Bij sommige webhosts kun je je bestanden uploaden via een formulier op een bepaalde pagina van hun site. Dan gebeurt het uploaden dus via je browser.

2. Via FTP (=File Transfer Protocol)

De meest gebruikte wijze van uploaden is het uploaden door middel van FTP. Hiervoor heb je wel een FTP-programma nodig.
Hier vind je een lijstje met FTP programma's.

Wij hebben al een uitvoerige handleiding over uploaden met de FTP client FileZilla geschreven. Gebruik je andere software dan kun je waarschijnlijk op de site van het betreffende programma meer informatie vinden over het instellen van de software.

De gebruikersnaam, wachtwoord en hostnaam heb je normaal gesproken van je homepage-provider gekregen bij de aanvraag van je hostingaccount. Als je deze gegevens kwijt bent dan kunnen zij deze voor je achterhalen.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]